Stoppet tapsrekka

Kyle Spence og Magnus Nikolaisen sørget for ett poeng borte mot Asker.

REDDET POENG: Magnus Nikolaisen satte inn 2-2 rett før pause og reddet ett poeng for Alta IF.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Asker - Alta 2-2:

Alta IFs fotballherrer hadde tre strake bortetap før mandagens oppgjør mot Asker på Føyka kunstgress i Oslo. Tapsrekka kunne fort blitt forlenget til fire nederlag, men en god Daniel Rojas i Alta-buret og målscorerne Kyle Spence og Magnus Nikolaisen hindret tap.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Lars Fuhre etter ti minutters spill, men det gikk ikke lang tid før Kyle Spence utliknet til 1-1 etter flott forarbeid av Runar Overvik og Guyon Philips. To minutter etter 1-1-scoringen satte Roman Fazi inn 2-1 til Asker etter svakt forsvarsspill av gjestene fra nord. Rett før pause utliknet Alta IF på nytt - denne gangen ved Magnus Nikolaisen. Han dro seg fint inn i feltet og skrudde ballen i det lengste hjørnet.

Begge lag hadde sine muligheter etter pause, og det var Asker som var nærmest. To ganger ble Bryant Lazaros mannskap reddet av Daniel Rojas, som nok en gang var Alta IFs beste spiller. Dermed endte kampen uavgjort 2-2, og Alta IF stoppet i det minste tapsrekka på bortebane. Hjemme har Alta IF vært langt bedre. Her har de tre seire og én uavgjort på de fire første kampene. I neste serierunde venter en hjemmekamp mot Elverum.

– Det var et sterkt bortepoeng. Jeg er stolt av spillerne som ga absolutt alt utpå der. Det var en vanskelig kamp mot en god motstander, og varmen gjorde det til en tøff utfordring både fysisk og psykisk. Vi kan dra herfra med hodene høyt hevet etter denne prestasjonen, så tar vi tre poeng mot Elverum i neste kamp, sa Alta IFs hovedtrener Bryant Lazaro til klubbens egen nettside rett etter kampslutt.

– Vi slipper igjen inn litt enkle mål tidlig i kampen. Men vi spiller oss opp og skal si oss fornøyd med ett poeng. Asker er et veldig bra lag, kommenterte Felix Adrian Jacobsen, som overtok som midtstopper da Aleksander Bjørnvåg måtte ut med skade i pausen.

– Det var helt uproblematisk. Litt uvant var det, men jeg spilte sammen med Øyvind Veseth Olsen, som er svært rutinert. Både han og målvakt Daniel Rojas var flinke til å kommunisere der bak, så det gikk helt fint, fastslo Jacobsen.

Alta IF er nummer fem i PostNord-ligaen avdeling 2 - fem poeng bak serieleder Åsane.

Alta IF stilte med følgende lag:

Daniel Rojas - Runar Overvik, Aleksander Bjørnvåg (Gustav Severinsen fra 46. min), Øyvind Veseth Olsen, Håvard Nome - Dag Andreas Balto, Christian Reginiussen, Felix Adrian Jacobsen - Magnus Nikolaisen, Guyon Philips, Kyle Spence

Andre resultater:

Senja - Bærum 1-1

Mjølner - Florø 0-1

Åsane - Oppsal 5-0

Elverum - Grorud 1-2

Kjelsås - Fram 1-1

Odd 2 - Sotra 1-2