Mirakelet på Anfield:

– Det villeste jeg noen gang har opplevd

Både Marianne Mannsverk og Ragnhild Lund Ansnes var tilstede under tirsdagens elleville semifinale i Champions League. Begge beskriver kampen som det største de noen gang har opplevd.
sport

– Det er det villeste jeg noen gang har opplevd, sier Marianne Mannsverk (27), en av mange blodrøde Liverpoolfans fra Alta, etter å ha sett tirsdagens mirakelkamp på Anfield på nært hold, hvor hjemmelaget nedsablet Barcelona 4-0 og gikk videre til finale i Champions League.

Når Altaposten tar kontakt med henne dagen derpå har hun nesten ikke stemme igjen fra gårsdagen. 27-åringen har vært på mellom 15 og 20 Liverpool-kamper på Anfield. Hun forteller om en stemning mot Barcelona, som noe hun aldri hverken har sett, eller hørt maken til tidligere.

– Det var en periode jeg trodde Anfield skulle lette fra bakken. Stemningen på Anfield i går var helt ubeskrivelig. Jeg måtte nesten klipe meg i armen for å forstå at dette faktisk var virkelig, og at jeg satt og så dette med mine egne øyne,  forteller Mannsverk.

STOR OPPLEVELSE: Marianne Mannsverk (andre til venstre) sammen med reisefølge foran statuen til den legendariske Liverpool-manageren Bill Shankly.  Foto: Privat

Svever fortsatt høyt

Det er ikke første gang Liverpool utfører en snuoperasjon på mirakuløst vis i europeisk fotballsammenheng. De fleste husker Champions League finalen fra 2005, hvor laget fra Merseyside lå under 0-3 til pause mot AC Milan, men kjempet seg tilbake i kampen til 3-3 og avgjorde finalen på straffesparkkonkurranse.

Olympiakos-triumfen i 2005 og Dortmund-kampen i Europa League for noen år tilbake vekker også gode minner for de røde. Men mange Liverpool-fans mener gårsdagens 4-0 seier mot Barcelona topper alt.

– Hva er det som er så spesielt med dette Liverpool-laget?

Alt passer perfekt. Jürgen Klopp er som skapt for klubben. Det er noe med relasjonene mellom Klopp, spillerne og fansen. Alt føles som en stor familie. Uansett hvor i verden du kommer i fra. Det er kamper som dette som er så fantastisk artig med fotballen. Det er noe helt unikt, sier Mannsverk, som fortsatt «svever høyt oppe i skyene» dagen etter.

SAMHOLD: Liverpool-troppen feirer sammen med støtteapparatet og en vegg med Liverpool supportere etter 4-0 triumfen mot Barcelona.  Foto: Dave Thompson, Associated Press

– Jeg har aldri opplevd så mange voksne menn klemme

Liverpool-forfatter og altaværing, Ragnhild Lund Ansnes, sto på «The kop» i går. Den profilerte fotball-forfatteren har heller aldri opplevd en liknende stemning på Anfield.

– Ingenting slo stemninga på Anfield i går. Det var den villeste fotballkampen jeg noen gang har sett. Jeg har aldri i mitt supporter liv vært med på et sånt trøkk på en fotballstadion noen gang før. Jeg har vært på flere finaler, men Anfield 7. mai 2019 kan ikke måles med noe annet. Jeg frøs, svettet, men var samtidig høy på energi da jeg kom ut av Anfield. Det har aldri vært så mange motstridende følelser i kroppen min før. Da vi kom ut på Anfield Road begynte alle og klemme hverandre, jeg har aldri opplevd så mange voksne menn klemme hverandre før, sier altaværingen.

Hun forteller om nervepirrende minutter fra 4-0 scoringen til dommer Cüneyt Cakir blåste av kampen for full tid, og sendte hjemmefansen til himmels.

– Alt lå an til at dette ble den største mulige prøvelsen for Liverpool, med både Salah og Firmino ute, i tillegg til at Robertson ble skadet og måtte ut etter første omgang. Det ufortjente borteresultatet i Barcelona og skadesituasjon før og under kampen, gjorde dette nesten enda mer spesielt, sier Lund Ansnes.

Stort øyeblikk

Det kanskje aller største øyeblikket for den Liverpool-bosatte altaværingen var at sønnen hennes fikk sitt til nå, største øyeblikk som Liverpool supporter.

– Alle som var så heldige at de var på Anfield i går kommer aldri til å glemme dette. Jeg er utrolig takknemlig for at min sønn på 13 år fikk oppleve denne kampen fra tribuneplass, avslutter hun.

MAGISK: Utsikten fra «The kop» før kamp.  Foto: Ragnhild Lund Ansnes