Satser friskt på lokalfotballen

Fredag sparker Altaposten i gang sesongen med ukentlige sendinger med fokus på lokale lag og spillere.

KLAR FOR «FOTBALLRUNDEN»: Programleder Frank Halvorsen er klar for Altapostens nysatsing «Fotballrunden». Fredag er det Kick off fra det nye studioet.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

«Fotballrunden» er Mediehuset Altapostens nyeste prosjekt. Som navnet tilsier er dette et program som utelukkende tar for seg lokale fotballkamper, samt hendelser på høyere nivå som involverer spillere med tilhørighet i Finnmark.

Lørdag er det sesongstart for lokale fotballag. Det markeres med en «Kick off» fredag klokka 15.00. Fra neste uke skal «Fotballrunden» rulles ut på Altaposten.no med levende bilder av scoringer, høydepunkter fra helgas kamper og gjester i studio.

Full satsing

Når Altaposten går i gang med en fotballsatsing er selvfølgelig Frank Halvorsen involvert. I år skal han både kommentere Alta IFs hjemmekamper på Radio Alta og lede nyvinningen «Fotballrunden» som starter denne uka.

– Mediehuset har i flere sesonger ønsket å satse på levende bilder fra fotball der våre egne spillere er involvert både lokalt og nasjonalt. Det startet med streaming av kamper fra lokale serier i lavere divisjoner. Foran denne sesongen har Altaposten kjøpt rettigheter på høydepunkter fra de tre øverste divisjonene. Nå har vi tilgang på levende bilder fra Tippeligaen, Toppserien, 1- og 2. divisjon. og derfor kjører vi på. Når vi også fortsetter streamingen av lokale kamper sitter vi på gull for de fotballinteresserte i Finnmark, sier programleder Halvorsen.

– Det blir for øvrig ikke bare Alta-fokus, men også Finnmarks-fokus. Vi skal blant annet følge Norild fra Vadsø som er i allnorsk seriespill for første gang.

Sending hver tirsdag

Hver tirsdag fram til oktober, med unntak av i fotballferien og der høytidskamper spilles mandager, skal «Fotballrunden» sendes.

– Vi skal bruke mandagene til å hente ut høydepunktene fra helgas runde, og disse skal vises tirsdager klokka 15.00. Vi har hovedfokus på lokale finnmarkslag, men skulle Tore Reginiussen, Runa Lillegård eller Hans Norbye score for sine lag i øvre divisjoner, så viser vi dette også, sier Halvorsen, som i Kick off-sendinga førstkommende fredag skal fokusere mest på seriestarten i 2.- og 3. divisjon.

– Gjester er invitert, det blir konkurranse for seerne og vi lover masse flotte bilder. Det er bare å henge med, avslutter en kampklar Frank Halvorsen.