Må knalle til i Lahti

Finn-Hågen Krogh er ikke med i den "første" VM-troppen.

I GOD POSISJON: Finn-Hågen Krogh styrket sine VM-sjanser med NM-gull på fredag. Lørdag ble han nummer 18 på skiathlon.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Lørdag var det skiathlon i norgesmesterskapet i langrenn, og Finn-Hågen Krogh stilte til start selv om han brukte enormt med krefter da han fredag sikret karrierens andre NM-gull. 15 kilometer klassisk og 15 kilometer fristil ble i meste laget for tverrelvdalingen, som stort sett har konsentrert seg om sprint denne sesongen.

Rennet ble vunnet av Emil Iversen. Sjur Røthe tok andreplassen, mens Martin Johnsrud Sundby var sistemann på pallen. Finn-Hågen Krogh hang med en stund, men måtte etter hvert slippe gruppa foran seg og endte på 18. plass. Daniel Stock fra Vadsø klinket til med en flott åttendeplass, mens talvikingen Bjørn-Thomas Nygaard ble nummer 48. 113 løpere fullførte løpet.

Kort tid etter at rennet var unnagjort offentliggjorde Norges skiforbund den foreløpige VM-troppen for langrennsløperne. Følgende herreløpere er tatt med:

Johannes Høsflot Klæbo, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar, Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Emil Iversen.

Også på kvinnesiden var det noe usikkerhet rundt laguttaket. Disse er foreløpig klare:

Therese Johaug, Tiril Udnes Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg, Lotta Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Kari Øyre Slind, Heidi Weng og Kristine Stavås Skistad.

Etter sprinten i Lahti neste helg vil de siste sprinterne bli tatt ut. Finn-Hågen Krogh er blant dem som kjemper om en VM-plass. Han mener selv at han bør få grønt lys.

– Vi har mange kandidater, men det er ikke mange som har pekt seg ut. Johannes (Høsflot Klæbo) er soleklar, og Emil (Iversen) og Sindre (Bjørnestad Skar) har vært ganske klare. Den fjerdeplassen har langt ifra vært sikker. Jeg føler at jeg har posisjonert meg godt inn mot VM, sier Krogh til NTB

– Hva må du gjøre i Lahti?

– Det er finaleplass og pall som gjelder uansett, og da vet du hva du har å gjøre.