På pallen i Seiser Alm

Daniel Strand klinket til med en flott andreplass i Moonlight Classic.

NUMMER TO: Daniel Strand hadde bare Evgenj Dementiev foran seg på resultatlista.  Foto: Privat

sport

Til helga skal Daniel Strand konkurrere mot verdens beste langløpere i La Marcialonga som er en del av Visma Ski Classics. I oppkjøringen til det 70-kilometer lange løpet, slo Strand like så godt til med sølv i hodelyktrennet Moonlight Classic.

NUMMER TO: Daniel Strand hadde bare Evgenj Dementiev foran seg på resultatlista.  Foto: Privat

30-kilometerdistansen er et så kalt hodelyktrenn. Kun tidligere olympisk mester Jevgenij Dementjev gikk raskere på Ski enn Alta-mannen. Russeren ble riktig nok dømt for doping i 2009, tre år etter OL-gullet.

– Jeg har vært på treningssamling i Seiser Alm siden søndag. Gårsdagens løp er noe av det bedre jeg har prestert. Jeg er veldig godt fornøyd med å bli nummer to foran en rekke gode skiløpere. Løpet var på over 2000-meters høyde. Det er ikke slikt man er vant med. Nå har jeg trent her i fire dager og ser frem mot Marcialonga til helga, sier Strand til A-sporten.

Les mer om Daniel Strands andreplass i rennet og oppkjøring til Marcialonga i fredagens papirutgave og E-avis.