Åtte strake BUL-triumfer

Det er ingen tvil om hvem som har det beste damelaget i byen.

PÅ ETTERSKUDD: Alta IF-forsvaret klarte ikke å stoppe de målfarlige BUL-spillerne i onsdagens lokaloppgjør.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta IF - BUL 20-29:

BULs håndballdamer måtte spille sesongens første hjemmekamp i Altahallen, og kom skjevt ut med 21-23-tap mot Bardu. Etter det har damene til Vebjørn Slettli spilt seg i bedre og bedre form, og bossekopingene har vunnet alle sine åtte kamper etter det forsmedelige nederlaget i serieåpninga.

Seier nummer åtte for sesongen kom i Altahallen onsdag kveld. BUL vant 29-16 da lagene møttes i BUL-hallen før jul, og selv om ikke seiersmarginen var like stor denne gangen hadde gjestene fra vestkanten god kontroll. De ledet 15-9 til pause og vant til slutt 29-20. Hjemmelaget yppet seg litt etter pause, men var for langt bak til at det ble noen reell spenning i matchen.

HARDHENDT: To ganger ga dommerduoen Bjørn Aksel Rønqvist og Kai Roger Olsen to minutters utvisning til Alta IF-spiller Vanessa Delgado Monsen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi spilte ikke vår beste kamp, men jeg følte at vi hadde bra kontroll, sier BUL-trener Vebjørn Slettli.

– Du virket svært misfornøyd med enkelte dommeravgjørelser. Hva reagerte du på?

– Det var spesielt den siste situasjonen før pause der en av våre spillere ble tatt da hun hoppet inn fra kanten som gjorde meg opprørt. Dommerne må bli flinkere til å beskytte spillerne, spesielt på kontringer. Da angriper de i høy fart, og skadepotensialet er stort hvis de blir tatt i slike situasjoner. Jeg ønsker bare å unngå skader på spillerne mine. Det har vært mange slike situasjoner også i andre kamper der forsvarerne burde hatt to minutters utvisning, og i enkelte tilfeller direkte rødt kort. Dette må dommerne bli bedre på, mener Slettli.

ENGASJERT: BUL-trener Vebjørn Slettli var ivrig på sidelinja i onsdagens match. Han mener dommerne bør bli flinkere til å beskytte angrepsspillerne i gitte situasjoner.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Serietoer BUL er nå bare to poeng bak TSI på tabelltopp. Avdelingens to beste lag skal møtes i Krafthallen i Tromsø 26. januar, og deretter i BUL-hallen 9. februar. Trolig vil disse to toppkampene avgjøre hvem som vinner serien og får muligheten til å spille opprykkskvalifisering.

Kamparrangør Alta IF har ikke lagt ut kamprapport på Norges håndballforbund sine nettsider, så A-sporten kommer tilbake med målscorere når det er gjort.