Matchet tempoet til gull-Klæbo

Finn Hågen Krogh endte på 20. plass i Tour de Ski.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

Etter seks tøffe renn på en drøy uke var det søndag klart for den syvende og siste etappen i Tour de Ski, og Tverrelvdalens skistjerne Finn Hågen Krogh hadde fem minutter opp til ledende Johannes Høsflot Klæbo fra start.

Krogh tapte mange plasseringer på lørdagens |5 kilometer klassisk, og gikk ut som nummer 18 på søndagen. Han holdt samme tempo som Høsflot Klæbo opp monsterbakken i Val de Fiemme, men måtte se to løpere passere seg på denne distansen og endte på 20. plass. Han spurtet fra italienske Maurice Manificat rett før målpassering og var til slutt 5.01,8 bak gullvinner Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo hadde et solid forsprang på Sergej Ustjugov, og selv om han tapte en del tid var seieren aldri truet. Nordmannen vant dermed Tour de Ski i sitt første forsøk. Simen Hegstad Krüger gikk strålende i den tøffe motbakken og klarte tredjeplassen foran Sjur Røthe og Alexander Bolshunov. Sistnevnte var på tredjeplass foran søndagens etappe, men klarte ikke å matche tempoet til Hegstad Krüger og Røthe.

I dameklassen vant Ingvild Flugstad Østberg. Hun hadde full kontroll på russiske Natalia Nepryaeva, som tok andreplassen foran Krista Parmakoski fra Finland.