Klare for action!

NNM i karate i BUL-hallen lørdag.

KLARE FOR ACTION: Fra venstre: Tommy Edvardsen, Thomas Thomassen, Lars-Erik Klemets (far til Kim), Kim-Erik Klemets, Trond-Arvid Thomassen (far til Thomas) og Christian Li Sivertsen.  Foto: Ruth Tonje Edvardsen

sport

Utøvere fra Tromsø, Finnsnes, Sør-Varanger og Vadsø har meldt sin ankomst til NNM i karate i Alta denne lørdagen. Det ligger an til en spennende helg i BUL-hallen, kanskje spesielt for altagutten Kim Erik Klemets (18) som skal gå sin første kamp med full kontakt. Det samme gjør Henrik Dox fra Burfjord, som er tatt under treningsvingene til karateklubben i Alta.

Først mønster

Leder og trener Tommy Edvardsen forteller at NNM starter klokken 11 med kata (mønster), før det blir mer action utover dagen.

– De minste får også anledning til å sparke fra seg, men de mellom 8 og 10 år har for eksempel ikke lov til å angripe hode. Det er imidlertid full kroppskontakt, sier han.

Rekruttene må i tillegg bruke leggbeskyttere.

– Spennende

– For Kim Erik som er 18 år er det full kontakt for første gang, så det blir spennende for både han og oss. Han får nå kjent på hvordan dette er å konkurrere fullt ut, sier Edvardsen, som håper mange tar turen i hallen.

Det er litt ekstra action med full kontakt, men det krever også at arrangørene har alt på stell, med lege tilstede.

Premiene kommer for sent

Det er som regel ett eller annet som skjærer seg med arrangement.

– Vi har fått beskjed om at premiene ikke kommer i posten før på mandag, så det var en strek i regningen. Vi får se om vi klarer å ordne noe før det hele braker løs, sier Edvardsen, med godt humør.

Tommy stiftet klubben i 1987 og er fortsatt leder og trener, i tillegg til at han dømte under EM i karate i Russland.