Tittelkamp på Kvenvikmoen

Søndag skal det hele avgjøres. Da møtes landsdelens beste kjørere til NNM-finale på Kvenvikmoen.

PÅ PLASS: Morten Hågen Strøm er blant Alta-kjørerne som står på startstreken i helga.  Foto: Magne Ek

sport

Nordnorsk mesterskap i motocross arrangeres denne sesongen over seks runder, og denne helga er det klart for den sjette og siste runden. Alta motorsportklubb er arrangør for happeningen som samler de beste kjørerne fra de nordligste fylkene. De fem foregående rundene har blitt kjørt forskjellige steder i Finnmark og Nord-Troms. Nå kommer de tilbake til Kvenvikmoen motorpark, der den første NNM-runden gikk av stabelen tidligere i år.

– Vi gleder oss veldig til å arrangere løp igjen, og det er spesielt artig at det skal kåres nordnorske mestere denne helga. Det setter en ekstra spiss på konkurransen, fastslår Karl Ivar Kristensen i Alta motorsportklubb.

De beste utøverne fra Nordlysbyen har deltatt i den svenske Nordcupen, og av den grunn kjørt mange løp i Sverige denne sesongen. Men det er ingen konkurranser akkurat denne helga, noe som betyr at Alta-kjørerne står på startstreken når NNM-finalen går av stabelen på søndag.

– Det er et meget bra startfelt denne helga. Vi håper at publikum kommer til Kvenvikmoen for å se spennende dueller og god kjøring. Startskuddet for NNM-finalene går klokken 12.30, og vi er ferdige i løpet av to timer, forteller han.