Sergei Tsjernetski trygget sammenlagtseieren på dagens etappe mellom Kvalsund og Alta, mens nok en etappeseier gikk til det nederlandske stjerneskuddet Mathieu van der Poel. Nordmannen Sondre Holst Enger tok en sterk andreplass på etappen.

Sondre Holst Enger kom litt etter i spurten, men kjempet seg inn til andreplassen.

– Det har vært mye stang ut, så veldig deilig at det ble en opptur i dag, sa Enger til TV 2 rett etter målpassering i Alta.

Mathieu van der Poel som med sin andre etappeseier også tok den grønne poengtrøya i årets ritt, mente det var en sterk prestasjon å ta igjen bruddet før den avsluttende spurten.

– Dette føltes bra for oss som lag og enkeltutøvere, og det var herlig å vinne. Hvis vi blir invitert kommer vi gjerne tilbake til Arctic Race of Norway, sa en lykkelig van det Poel i seiersintervjuet med den internasjonale TV-produksjonen.

VANT ÅRETS RITT: Russiske Sergei Tsjernetski ble tildelt vinnertrofeet av Altas ordfører Monica Nielsen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Russeren Sergei Tsjernetski forsvarte førsteplassen i sammendraget, og det var en fornøyd Markus Hoelgård som tok andreplassen, og fikk også ungdomstrøya som beste unge rytter.

– Dette gir motivasjon til videre trening, og det haddevært kult om dette også åpner døra for andre muligheter, sa Hoelgård til TV 2.

Norske Sindre Skjøstad Lunke bidro til en sterk norsk prestasjon i årets Arctic Race of Norway da han vant klatretrøya og 500 kilo laks.

Resultat fjerde etappe:

1. Mathieu van der Poel (COC) 3t21'02''

2. Sondre Holst Enger (ICA) +00''

3. Quentin Pacher (VCC) +00''

Resultat sammenlagt:

1. Blå og oransje trøye: Sergei Tsjernetski (AST) 15t55'42''

2. Markus Hoelgård (TJI) +11''

3. Colin Joyce (RLY) +12''