Fredag ettermiddag kom Thomas Gjerdsjø fra Drøbak, Marius Bjørnebye fra Elverum og deres troppkamerater fra en ukesøvelse i Indre Troms. Lørdag morgen satte de seg i bussen som fraktet dem i underkant av 40 mil fra Skjold til Alta. Søndag sto de vakt ved en av veisperringene på Thomasbakken.

– Dette opplegget er et fint avbrekk i tjenesten. Det er deilig å komme seg litt bort fra leieren selv om vi har en fin tjeneste. Og det å bidra for Arctic Race er bare hyggelig. Så det er fint at man får til et slik samarbeid med forsvaret, sa Gjerdsø og fikk bekreftende nikk fra Bjørnebye.

Spennende oppdrag

– Men ledelsen i forvaret har sikkert visst om dette lenge, er det ikke litt ufint å sende dere i buss til Alta rett etter at dere kom fra øvelse? Ville det ikke vært fint med litt helgefri?

– Neida, det går bra. Og kanskje får vi ”betalt” med noen goder ved en senere anledning, sa Gjerdsjø med et smil.

– Det blir spennende å se når proffsyklistene kommer forbi senere i dag, så jeg gleder meg til å oppleve et likt ritt på nært hold. Og når man kan kombinere det med å oppleve denne fine byen så er det helt perfekt, sa Bjørnebye som også sa seg fornøyd med at de fikk skikkelig tak over hodet fra lørdag til søndag.

Sover på skole

– Jeg regnet med at vi skulle sove i telt, men i stedet ble vi innlosjert på Bossekop skole. Der hadde vi det fint, sa han.

Allerede klokken 13.00 var de to guttene på plass i veikrysset Thomasbakkveien/Reistadhaugen. Etter en kort prat med en polititjenestemann som tok runden for å sjekke alle postene kunne de tre kvarter senere sette opp sperringen. Da ventet noen timer med vakthold.

– Hvis ikke annen beskjed blir gitt er planen at veien skal åpnes igjen klokken  18.30. Da er jobben gjort og vi sitter helt sikkert igjen med mange flotte opplevelser, var guttene enige om.