Vel, det begynte med en dårlig seriestart. Nå teller tapsrekka ti kamper, og etter kommende helgs hjemmekamp mot Fart er serien halvspilt. Det er med andre ord på høy tid med poeng for de blåkledde fra Bossekop dersom de skal ha noen som helst mulighet til å berge plassen i 1. divisjon.

Har opplevd dette før

For BULs sisteskanse og kaptein Irene Pettersen er ikke problemene som BUL opplever i år noen ny erfaring. 35-åringen har nemlig vært med på det meste av opp- og nedturer på fotballbanen. Hun var Alta IF-keeper da de rykket opp i 1. divisjon i 2008, og voktet fortsatt buret da klubben rykket ned to år senere. Så kom det en ny fantastisk opplevelse med BULs opprykk i 2016. Forhåpentligvis slipper hun samme skjebne som i 2010.

– Det er selvfølgelig tungt å være i denne situasjonen. Vi følte oss godt forberedt til årets sesong, og har aldri blitt direkte utspilt av noen lag. Men poengene har dessverre uteblitt. Vi har måtte jobbe mye med å holde humøret og motivasjonen oppe i denne perioden, noe jeg synes vi har klart på en utmerket måte. Det er en utrolig fin spillergruppe med masse flotte folk som ønsker å trekke i samme retning, og vi har fortsatt trua på at vi kan snu dette. Nå er det seier mot Fart på lørdag som gjelder, sier Irene Pettersen.

– Hvor gode er Fart?

– Det vet jeg ikke. Jeg har ikke sett tabellen siden sesongen startet, smiler den solide målvakten.

Frykter ikke kollaps

Å forklare den voldsomme nedturen er ikke enkelt. BUL mistet storscorer Runa Lillegård midtveis i forrige sesong, men fortsatte å spille gode kamper på høsten og endte til slutt på en imponerende femteplass. Tapet av midtstopperduoen Ida Grubben og Ida Sønvisen Suhr etter fjorårssesesongen har naturlig nok spilt en stor rolle, men det er ikke bare defensivt laget har slitt i år. Foruten Guro Bell Pedersens seks nettkjenninger i serien er det kun Johanne Bjørnå som har scoret, og hun har bare én scoring på samvittigheten.

Syv nettkjenninger på ti kamper er langt fra godt nok hvis man skal hevde seg på dette nivået.

– Som nyopprykket har man en helt egen entusiasme i laget, og det er ingen av de andre klubbene som vet hva de møter. Som et ukjent lag med masse guts og positivitet etter opprykket slapp vi unna en del trøbbel i fjor. Nå er hverdagen her. Vi har nok i større grad blitt avslørt av motstanderne denne sesongen.

– Er du redd for at laget skal rakne nå som toppscorer Guro Bell Pedersen forsvinner til Røa?

– På ingen måte. Det er helt naturlig at spillere kommer og går. Vi har fortsatt en meget god stamme i laget, og det er ingen fare for at vi går opp i sømmene selv om én eller to spillere forsvinner.

Hun håper å se mange ivrige tilskuere på Coop-banen når BUL møter Fart i morgen.

– Vi gir oss aldri, og det ønsker vi å vise våre trofaste supportere på lørdag. Støtt oss på kamp. Ikke avskriv oss ennå, avslutter hun.