Nylig ble det klart at Guro Bell Pedersen forlater BUL etter kommende helgs hjemmekamp mot Fart. Toppserieklubben Røa har lenge siklet etter underskriften til den målfarlige angrepsspilleren, som ifølge fotball.no har scoret 11 mål på 11 kamper denne sesongen. Da har de også tatt med straffescoringen som Bell Pedersen satte inn i straffesparkkonkurransen mot Fløya, som BUL tapte.

Totalt står hun oppført med imponerende 61 mål på 51 kamper. 40 av disse satte hun inn i opprykkssesongen 2016.

– Røa har vært ute etter Guro i flere år. Hun var på et treningsopphold i klubben rett før jul, så vi har vært forberedt på at dette kunne skje. I forrige uke ga hun beskjed at hun hadde gjort et valg, og det valget var Røa. Den beslutningen respekterer vi. Vi har hele tiden sagt at vi skal støtte spillerne fullt ut den dagen de får tilbud fra en klubb høyere i divisjonssystemet. Guro er ikke den første, og blir heller ikke den siste som tar steget opp. Slik er livet som utviklingsklubb. Hun har gjort en fantastisk jobb for BUL, og det er vi takknemlige for. Vi gleder oss på Guros vegne og ønsker henne lykke til i Røa og Toppserien, sier BUL-trener Odd Inge Johansen.

BUL har hatt en meget tøff andresesong i 1. divisjon og ligger helt sist med null poeng på ti kamper. Når Guro Bell Pedersen forsvinner står klubben igjen med én annen spiller som har scoret seriemål i år, og det er Johanne Bjørnå. Hun har én nettkjenning denne sesongen. I cupen har også Eline Hegg scoret én gang. Det er med andre ord ingen tvil om at Odd Inge Johansen har et stort tomrom å fylle til høsten. I verste fall forsvinner også nevnte Eline Hegg, som har havnet på blokka til flere toppserieklubber etter mange gode J17-landskamper. Arna-Bjørnar er blant klubbene som følger kantspilleren nøye.

– Sånn er fotballen. Det skjer mye hele tiden, og det er helt naturlig at våre beste spillere er ettertraktet. Hva som skjer med Eline vet jeg ikke, men inntil videre forholder jeg meg til at hun er BUL-jente og en viktig bidragsyter for klubben. Når noen forsvinner åpnes døra for andre, og jeg er sikker på at den spilleren som får muligheten på spissplass når Guro er borte vil gripe sjansen og score mål. Alle som har fulgt oss de siste tre årene vet hvor mye Guro har betydd for dette laget. Hun har vært en ledestjerne som blir vanskelig å erstatte. Det er en utfordring, men ingen uoverkommelig oppgave. Vi har unge, talentfulle spillere som har veldig lyst til å vise seg frem, fastslår Johansen.

MÅ OMROKKERE: Odd Inge Johansen må gjøre endringer når høstsesongen sparkes i gang. Foto: Ole Henrik Kristiansen

Runa Lillegård ble hentet til Lyn foran høstsesongen i fjor, og nå følger altså Guro Bell Pedersen etter til Oslo-rival Røa. Også Eline Hegg er høyaktuell for spill i Toppserien. På kort tid har BUL blitt en klubb som topplagene i Norge følger tett.

– Jeg synes vi skal være litt stolte over den jobben vi har gjort. At så mange toppklubber viser interesse for våre unge spillere viser at vi har gjort mye rett i treningsarbeidet. Mange spillere har hatt en kjempefin utvikling de siste par-tre årene, og vi har flere spennende ungjenter som viser lovende takter. Jeg tror som sagt ikke at Guro er den siste BUL-spilleren som blir hentet av en større klubb.

BUL og Guro Bell Pedersen har en siste mulighet til å ta poeng før spillerne tar fotballferie. Lørdag kveld møter de Fart på Coop-banen i Bossekop.

– Vi skal stå sammen, jobbe som et lag og forsøke å skape en positivitet i gruppa som spillerne kan ta med seg inn i ferien. Det er ingen som ønsker å være i denne situasjonen, men jeg har fortsatt trua på at vi kan snu dette. Og da er det ingenting som passer bedre enn tre poeng mot Fart på lørdag, avslutter BUL-treneren.