Tromsø kjempet Rosenborg ut av stilen og tok en råsterk 2-1-seier i Eliteserien i fotball mandag. RBK misbrukte muligheten til å knappe innpå serieleder Brann.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen måtte innse at gjestene aldri kom opp på sitt beste nivå på Alfheim, mye takket være et hardt kjempende Tromsø-mannskap. Tore Reginiussen reduserte TIL-ledelsen til ett mål etter 63 minutters spill, men gjestene fra Trondheim klarte ikke å finne veien til nettmaskene flere ganger. Dermed vant TIL 2-1 og klatret til syvendeplass på tabellen.

– Dette var helt nydelig! Perfekt kamp. Vi var dødelige da vi skulle være det. Det viktigste i dag var å slå kompisene mine i Trondheim, sa Tromsøs Mushaga Bakenga til MAX.

Han har som flere andre TIL-spillere enn fortid i RBK.

– Jeg er glad på spillernes vegne. De leverte bra. Vi snakket om på forhånd at vi måtte være modige nok til å spille vårt eget spill. Jeg synes vi vant fortjent, sa trener Simo Valakari.

Mandagens resultat betyr at RBK fortsatt har sju poeng opp til ligaleder Brann og er heller ikke best i byen lenger. Trondheim-rival Ranheim ligger på plassen foran etter 2-1-seieren over Sarpsborg søndag.

– Vi var upresise på den siste tredelen. Vi hadde så mange muligheter i overtall, men det ble urytmisk. Det utgjør forskjellen, oppsummerte RBK-trener Ingebrigtsen.

Tromsø er ikke mer enn fire poeng bak RBK etter mandagens triumf på Alfheim.

Tigersprang av Hansen

Ufortjent var det så absolutt ikke at poengene ble igjen i ishavsbyen mandag. Hjemmelaget løp mest og kjempet de regjerende seriemesterne ut av stilen fra start. Etter en snau halvtime kom belønningen.

Et hjørnespark fra Morten Gamst Pedersen havnet på hodet til midtstopper Jostein Gundersen, og headingen som fulgte var av det kontante slaget. TIL-profilen er bergenser og ga dermed klubben fra hjembyen en hjelpende hånd.

– Jeg håper de er glade der nede, smilte han etter kampen.

I en relativt sjansefattig første omgang kom Tromsø like etter til en ny fin mulighet. Et innlegg fra Runar Espejord havnet hos finske Robert Taylor, som med en akrobatisk volley sendte ballen like utenfor stolpen til RBK-keeper André Hansen.

I annen omgang forventet de flest en RBK-offensiv, men den lot vente på seg. I stedet kom Tromsø i rakettfart ut av startblokkene og var nær ved å doble ledelsen da Espejord satte hodet på et innlegg.

Kun et tigersprang av keeper Hansen avverget 2-0.

Skadd Hedenstad

Rett før kvarteret var spilt måtte likevel RBK-sisteskansen gi tapt. Et strålende TIL-angrep endte med at Mushaga Bakenga fant lagkamerat Lasse Nilsen foran mål. Sistnevnte satte ballen kontakt i nettet.

TV-bildene viste at Bakenga skulle vært avvinket for offside forut for scoringen. Målscorer Nilsen tok for øvrig skadde Magnar Ødegaards plass i Tromsøs startoppstilling mandag.

Hjemmepublikummet på Alfheim hadde samtidig ikke hvilepuls lenge. Mindre enn halve omgangen var spilt da tidligere TIL-yndling Tore Reginiussen headet inn reduseringen og skapte ny nerve.

Mot slutten bølget spillet fram og tilbake med sjanser begge veier. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sendte Nicklas Bendtner på banen i jakten på poeng, men flere mål ble det ikke.

Med til historien hører det også at RBK reiste fra Alfheim med en fersk skade. Vegar Eggen Hedenstad måtte forlate banen allerede før pause.

PS! Magnus Andersen og Hans Norbye var med i TIL-troppen, men begge ble sittende på benken hele kampen.