Nome forlater Raufoss

Håvard Nome og Raufoss har blitt enige om å terminere kontrakten fra 1. juli.

SKIFTER KLUBB: Håvard Nome gikk fra Alta IF til Raufoss i 2016. Nå er han snart ledig på markedet igjen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Det var Oppland Arbeiderblad som først meldte at Håvard Nome ikke blir å fullføre sesongen for klubben som i likhet med Alta IF kjemper om opprykk til 1. divisjon. Etter ni serierunder er det bare ett poeng som skiller Raufoss og Alta IF i PostNord-ligaen avdeling 1, og de er henholdsvis ett og to poeng bak serieleder Asker.

Grunnen til at Nome nå skifter beite er mangel på spilletid. I fjor var han kaptein og et fast innslag på midtbanen gjennom hele sesongen. I år har det vært annerledes. Han har ikke startet en eneste seriekamp, og i de siste par matchene har altaværingen heller ikke fått sjansen som innbytter. Kun i cupkampene mot Skjetten og Kongsvinger har Nome fått tillit fra start.

– Det stemmer at jeg og Raufoss skiller lag 1. juli. Det er ingen dramatikk bak avgjørelsen, jeg er bare kommet til et punkt i karrieren min der jeg trenger jevnlig spilletid på et høyt nivå. 4.-divisjonskamper for Raufoss 2 er ikke noe langsiktig alternativ for meg, og det har klubben vist forståelse for. Så jeg står fritt til å bytte klubb ved månedsskiftet, sier Håvard Nome til A-sporten.

Les mer om Nomes beslutning og hva som skjer videre i onsdagens papirutgave og E-avis.