Tre assist i comebacket

Juan Manuel Cordero ser frem til å spille førstelagskamper igjen.

SPILLESUGEN: Juan Manuel Cordero skapte mye trøbbel for BUL-forsvaret.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta 2 - BUL 3-0:

Mandag kveld var det duket for lokaloppgjør i 4. divisjon da Alta IFs rekruttlag og BULs unggutter møttes i Finnmarkshallen. Hjemmelaget tok ledelsen etter ni minutters spill ved Johan Mikkelsen Gaup, og rett før pause økte Aleksander Nygård Kjellmann til 2-0. Chris Martin Cello Strand fastsatte sluttresultatet til 3-0 etter 67 minutters spill, og Alta IF-rekruttene er dermed på vinnersporet igjen etter tre kamper uten seier.

Mange var gode, men ingen kunne matche kvaliteten til hjemmelagets kantspiller Juan Manuel Cordero. Han fikk rødt kort da Alta IFs førstelag slo Fram Larvik 3-0 hjemme 6. mai, og har vært suspendert siden. Mandag kveld fikk han muligheten til å spisse kampformen, og den sjansen tok spanjolen godt vare på. Med tre målgivende pasninger var han 4.-divisjonsoppgjørets klart største profil.

– Det var artig å spille kamp. Jeg gleder meg til å bidra for førstelaget igjen, sa Juan Manuel Cordero kjapt til A-sporten da han ruslet i garderoben.

Den sjansen kan han få allerede når Alta IF møter Stabæk 2 i Finnmarkshallen førstkommende søndag.

– Cordero var meget bra. Man merket godt at han til vanlig spiller på et høyt nivå. Forsvarsspillerne våre fikk virkelig kjørt seg i dag, fastslo BUL-trener Sondre Andersen rett etter kampslutt.

SCORET: Aleksander Nygård Kjellmann satte inn 2-0 rett før pause.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Kampen sett under ett var ikke så ille, men vi må trene mer på det som skjer innenfor 16-meterne. Der har vi mye å jobbe med, både defensivt og offensivt. Vi hadde noen gode muligheter som vi burde ha satt, sa Andersen videre.

– De fikk et tidlig mål, men vi lot oss ikke stresse. Vi fulgte kampplanen selv om vi havnet under. De hadde mye ball, og vi lå og ventet før vi gikk i press. Vi kom til et par halvsjanser, og hadde minst én kontring som vi burde utnyttet bedre. I stedet scoret de 20 sekunder før pause. Vi prøvde å kjøre overganger også etter hvilen, men da de fikk 3-0 gikk lufta ut av ballongen. Alta 2 hadde kontroll etter det, understreket BUL-treneren.

Alta 2 møter Tverrelvdalen i Finnmarkshallen om en uke, mens BUL har Sørøy Glimt hjemme på Coop-banen kommende lørdag.