Kapret sølv i Levi

Malene Trosten Andersen hadde gullet i lomma.

NUMMER TO: Som i den amerikanske proffserien endte Malene Trosten Andersen på sølvplass i World Cup-avslutninga i Finland. Bildet er fra et av vinterens løp i USA.  Foto: Privat

sport

Vadsø-jenta Malene Trosten Andersen, som konkurrerer for Alta motorsportklubb når hun konkurrerer i Norge, kjørte inn til sølvmedalje i helgas verdenscupavslutning i scootercross i finske Levi.

Dette var et verdensmesterskap, men dameklassen måtte nøye seg med verdenscupstatus denne gangen. Trosten Andersen hadde gullet i sin hule hånd, men var maks uheldig mot slutten av siste finaleheat. Hun tok igjen svakere kjørere, og da hun skulle bytte spor tre runder før målgang falt hun av scooteren. Hun kom seg opp igjen, men gullet sto ikke til å redde, skriver hun på sin facebookside. Birgitte Olsen fra Alta ble nummer åtte.

– Jeg skulle så inderlig ønske det var gull jeg hadde i hånda, men den gang ei. Så sinnssykt mye trening og hardt arbeid som er lagt ned, som ingen aner, så jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har vært så skuffet i hele mitt liv. Men sånn er racing. Jeg kom meg opp og tilbake på scooteren og berget i hvert fall sølvet, med god margin, opplyser Vadsø-jenta.

Altaværingen Martin Moland kjørte for en medalje i verdensmesterskapet, men hadde mye uflaks og endte til slutt på 11. plass. Svenske Adam Renheim kapret VM-gull foran Aki Pihlaja fra Finland og svenske Nisse Kjellström. Magnus Reiten fra Singsås motorklubb ble beste nordmann på åttendeplass. Kristoffer Holm fra Nordreisa fulgte som nummer ni.

I europamesterskapet, som også ble kjørt i Levi sist helg, var det Pär Vikman fra Sverige som kapret gull. Norske Robert Lunden tok sølv, mens bronsen gikk til Jonas Laakkonen fra Finland. Ole Hermann Sjøgren fra Hammerfest ble nummer 11.