Søndag møttes Alta IFs fotballherrer og Fram Larvik i Finnmarkshallen. Kaptein Mats Frede Hansen ga Alta IF ledelsen etter 14 minutters spill, og bare to minutter senere økte hjemmelaget til 2-0. Runar Overvik gjorde en kjempejobb og tvang fram et selvmål. Så økte Vegard Braaten til 3-0 rett etter det igjen.

Kampen endret karakter da Alta IFs kantspiller Juan Manuel Cordero pådro seg rødt kort etter en duell med Fram Larviks keeper. Da var det spilt 23 minutter. Alta IF hadde likevel god kontroll defensivt. Gjestenes største sjanse i kampen var et stopleskudd midtveis i omgangen. 3-0 sto seg til pause.

UTVIST: Kun 23 minutter var spilt da Juan Manuel Cordero fikk marsjordre av dommer Ole-Alexander Valen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Etter hvilen handlet det meste om gjestene fra Larvik. Alta IF la seg lavere og lot motstanderen trille ball, og det fungerte fint for Bård Floviks mannskap. Fram Larvik kom til mange innlegg, men Alta IFs forsvarsspillere og ikke minst keeper Daniel Rojas ryddet unna det som kom. Uten en tidlig redusering ble det aldri særlig spennende, og Alta IF sikret en sterk 3-0-seier og tre poeng.

Alta IF klatret til tredjeplass på tabellen etter søndagens seier. De har kun Raufoss og Grorud foran seg på tabellen etter fire spilte kamper. Raufoss er eneste lag med full pott så langt. Håvard Nome & Co slo nettopp Grorud 2-1 på bortebane søndag ettermiddag.

Les mandagens papirutgave for reaksjoner fra Alta IF-leiren. A-sporten har også tatt en prat med Juan Manuel Cordero, som har lagt en ganske spesiell uke bak seg. Onsdag ble han matchvinner i cupkampen mot Tromsdalen, og søndag fikk han se det røde kortet etter bare 23 minutters spill.