Skiløperen fra Talvik startet mars måned med å gå til topps i Vasaloppet. Deretter vant han Birkebeinerrennet. Begge disse konkurransene var en del av Visma Ski Classics, noe som har ført Andreas Nygaard opp på andreplass i sammendraget.

Så var det verdens lengste skirenn, nærmere bestemt Nordenskiöldsloppet i Sverige som sto for tur. Nygaard klinket til med en imponerende seier etter 220 kilometer i skisporet.

– Dette er det tøffeste jeg har gjort. I dag var det brutalt hardt, sa Nygaard etter nok en seier i verdens lengste og tøffeste skiløp.

Deretter gikk han til topps i Kvaløya Skimaraton.

I påskehelga satte milslukeren et perfekt punktum for en utrolig måned med seier i Kromgruverennet utenfor Røros på lørdag og Pilgrimsloppet på søndag.

– Dette var et av de fineste løpene jeg har gått. Flott vær og god trasé, sa Nygaard til Framtid i Nord etter seieren i Pilgrimsloppet.

Tetgruppa bestod tidlig av fem mann, samtlige med gode prestasjoner i vinter i Ski Classics. Fire svensker var imidlertid ikke nok til å stoppe Nygaard.

– Jeg har aldri gått her før og var usikker på spurten. Dert var motbakker inn mot mål. Jeg slo Anton Karlsson på de siste meterne. Jeg tror Oscar Kardin kom på tredjeplass, sa Nygaard videre.

Seks triumfer på én måned gir selvtillit, selv om hovedpersonen snakker ned sine vinnermuligheter i Reistadløpet kommende helg.

– Jeg må holde på seiersrekka så lenge som mulig, selv om den nok blir brutt neste lørdag i Reistadløpet, sa Nygaard.