Wærner først til Øvre Pasvik

Gir Dallas Seavey kamp om seieren i FL1200.

I FØRINGEN: Mens Dallas Seavey har valgt å hvile i sporet, har Thomas Wærner (bildet) kjørt til sjekkpunktet i Øvre Pasvik.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

De ni beste kjørerne i Finnmarksløpets 1200-kilometerklasse har gjort unna den obligatoriske langhvilen på 16 timer. I skrivende stund er Thomas Wærner og Birgitte Næss de eneste av disse som har kommet inn til sjekkpunktet i Øvre Pasvik. Wærner var først, nærmere bestemt klokken 09.55, og FL1000-vinneren fra 2013 har fortsatt ikke startet videre i retning Kirkenes. Birgitte Næss var andre kjører inn klokken 11.20.

Wærner startet ut fra Neiden klokken 02.54 natt til tirsdag. Amerikanske Dallas Seavey hadde satt avgårde fire minutter tidligere, noe som tyder på at han har valgt å hvile i sporet. Birgitte Næss var tredje kjører ut fra Neiden. Hun startet klokken 04.08. Så fulgte John Erik Eriksen, Tom Frode Johansen, Kristian Walseth og Petter Karlsson. Kun 45 minutter skilte de fire sistnevnte ut fra sjekkpunktet.

NUMMER SEKS: Altaværingen Kristian Walseth var sjette kjører ut fra sjekkpunktet i Neiden.  Foto: Karl Eirik Steffensen