Dallas leder an på 1200-kilometeren

Amerikaneren først inn til Neiden.

Dallas Seavey er favoritt til å vinne FL1200, her under oppkjøringen til løpsstarten.  Foto: Even Martinsen

sport

Petter Karlsson startet først ut fra Tana bru etter kun en kort stopp klokken 01.57 i natt. Minuttet senere slo Tom Frode Johansen følge, også han uten å ta ut hvile på sjekkpunktet, før Dallas Seavey fulgte på kvarteret senere. Forskjellen på de tre første var at sistnevnte kjørte ut med en hvile på fire og en halv time i spannet.

De to første hadde helt sikkert allerede da lagt planer om å hvile på sporet underveis til Neiden. Mye tyder på at de har gjort det, for det var i alle fall Seavey som klokken 10.40 kom først til sjekkpunkt Neiden etter å ha gjennomført de første 557 kilometerne av løpet.


Leken tone før alvoret starter:

– Jeg mistenker at han prøver å feite meg opp før vi starter

Kristian Walseth og Dallas Seavey har lært mye av hverandre de siste ukene.

Spenningen nå dreier seg om når Seavey og de neste som etter hvert vil ankomme sjekkpunktet velger å ta ut den obligatoriske 16-timershvilen. Noen av konkurrentene tar den ut i Tana, mens Ralph Johannessen startet ut fra Tana som fjerdemann klokken 08.38 i morges. I skrivende stund er det kun de nevnte fire som har startet fra Tana til Neiden.

Fra Neiden venter en 79 kilometer lang etappe til villmarksjekkpunktet i Øvre Pasvik og underveis på denne etappen vil kjørerne være halvveis i det 1209 kilometer lange løpet. Fra Øvre Pasvik til Kirkenes venter 85 kilometer før kjørerne starter på turen vestover og tilbake til Alta via Neiden, Varangerbotn, Levajok, Karasjok og Jotka.