Herlig trøkk i gågata

Kjørere og hundespann fikk en flott start på FL1200.
sport

Fredag kveld gikk startskuddet for Finnmarksløpet 2018. Da ble deltakerne som skal tilbakelegge 1200 kilometer sendt ut på sin lange ferd. Mange altaværinger trosset kulda og møtte opp i gågata, og stemningen var meget god. Spesielt på hovedtribunen ved startområdet var det skikkelig trøkk. Det gjorde sitt til at det ble en flott ramme rundt arrangementet som holder det gående helt til neste helg.

POPULÆR: Stemningen var elektrisk da altaværingen Kristian Walseth startet på sin lange ferd over vidda.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg må virkelig få berømme publikum som stilte opp og gjorde dette til den folkefesten vi hadde håpet på. Det må rettes en spesiell takk til studentene ved Alta folkehøyskole, som virkelig ga av seg selv. Det var kjempemorsomt å se plakater, norske flagg og ikke minst jubel, sang og dans. Jeg håper at det blir like bra trøkk langs løypa når 500 kilometer-klassen og juniorene starter ut lørdag klokken 13.00. Møt opp og gi deltakerne en minneverdig start på løpet, oppfordrer speaker og informasjonssjef Trond Anton Andersen.

Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde.