Solid av Emilie

To gode plasseringer i Skandinavisk cup.

GODE TAKTER: Emilie Kristoffersen lyktes bra fredag og søndag i Finland.  Foto: Svein Halvor Moe

sport

Sesongens tre første renn i Skandinavisk cup ble arrangert i finske Vuokatti denne helga.

Det startet med 10 kilometer fristil, som tradisjonelt sett har vært Emilie Kristoffersens sterkeste distanse. Og Alta-jenta skuffet ikke. Hun gikk inn til en meget sterk femteplass i rennet der samtlige på pallen var norske. Tiril Udnes Weng vant suverent foran Lovise Heimdal og Silje Øyre Slind.

Bardu-jenta på andreplass var nesten 20 sekunder bak Udnes Weng. Kristoffersen var 25 sekunder bak vinneren, og hadde bare to sekunder opp til en plass på pallen.

I lørdagens sprint hadde ikke Kristoffersen marginene på sin side. Hun ble nummer 32 på prologen, og klarte dermed ikke å ta seg til kvartfinale. Kun de 30 beste tar seg videre fra prologen. Sprinten ble vunnet av fredagsvinner Tiril Udnes Weng.

Søndag var det 10 kilometer klassisk på programmet, og denne gangen ble det finsk seier. Johanna Matintalo var 4,6 sekunder raskere enn Tromsø-jenta Anna Svendsen, som ble nummer to. Emilie Kristoffersen gikk inn til 10. plass - 35,8 sekunder bak Matintalo.

Neste renn i Skandinavisk cup arrangeres i svenske Piteå 5.- til 7. januar. Da går kvinnene 10 kilometer fristil, sprintrenn i klassisk stil og 20 kilometer fellesstart i klassisk stil.