Vant Tour de Reisa

Solid sesongstart for Alta-løperne.

PÅ TOPP: Nikolay Wilhelmsen (t.h.) og lagkamerat Brage Bjørnstad var best i M17-klassen.  Foto: Alta IF Langrenn

sport

Langrennssesongen for de lokale skiløperne startet med Tour de Reisa på Storslett sist helg. Det var renn både lørdag og søndag. Flere unge skiløpere fra Nordlysbyen & omegn hadde tatt turen til Nordreisa for å konkurrere, og for de aller fleste ble det en oppløftende sesongstart.

I klasse jenter 16 år vant Alta IFs Marit Klevstad Jakobsen sammenlagt, mens Kirsten Helsvig Nilsen ble nummer tre og Marianne Bredal-Hansen tok sjetteplassen.

GOD ÅPNING: Marit Klevstad Jakobsen (i midten) vant J16-klassen. Kirsten Helsvig Nilsen (t.v.) ble nummer tre, mens Marianne Bredal-Hansen tok sjetteplassen.  Foto: Alta IF Langrenn

Også i klasse menn 17 år ble det Alta-seier. Her var det Nikolay Wilhelmsen som stakk av med sammenlagtseieren foran klubbkompis Brage Bjørnstad. Hermann Fiksen ble nummer fem. I klasse menn vant Thor Eirik Skaret Monsen foran klubbkollega Ole Martin Myre Nesvold.

Også i en del andre klasser var det gode resultater av altaværingene. I klasse jenter 13 år ble Ida Finjord nummer ni, og broren Simen Finjord tok fjerdeplassen i klasse gutter 14 år. I G16 ble hans Fredrik Antonsen nummer fem og Thomas Sandberg Suhr nummer seks.

I klasse menn 18 år endte Mathias Andersen Hansen på fjerdeplass. Det samme gjorde Eirik Skoglund Dahler i klasse menn 19/20 år. Johanne Holsbø og Sirin Strand ble nummer tre i henholdsvis J19/20 og kvinner.