Grønt lys for Anna

Alta-jenta får hoppe på Lillehammer til helga.

KLAR FOR TRE RENN: Anna Odine Strøm og resten av verdenseliten skal i aksjon i bakkene på Lillehammer tre ganger kommende helg.  Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

sport

Anna Odine Strøm leverte to gode norgescupkonkurranser i Vikersund sist helg. Bare Thea Sofie Kleven var bedre enn altaværingen. Duoen var langt foran de øvrige deltakerne, og det var ventet at de begge ville få sjansen i kommende helgs verdenscuprenn på Lillehammer.

Tirsdag ettermiddag offentliggjorde Norges skiforbund den norske troppen som får konkurrere på Lillehammer, og både Anna Odine Strøm og Thea Sofie Kleven ble tatt ut. Også Maren Lundby, Silje Opseth og Anniken Mork skal representere de norske fargene.

– Til helgen braker det løs for damene med trippel på Lillehammer. To renn i K90, fredag og lørdag med en pangavslutning i storbakke søndag. Dette er damenes start på verdenscupen denne sesongen. Maren Lundby ble nummer tre sammenlagt i verdenscupen i fjor, og det ventes en spennende helg på Lillehammer, skriver skiforbundet på sine nettsider.

– Gjennom denne helga er vi med å skrive historie med jentenes første turnering i world cup, en turnering vi håper å være med å prege. Maren har vist solid hopping både gjennom sommeren og oppstarten på vinteren, det blir spennende å se hvordan vi ligger an mot resten av verden. Maren er den utøveren som har størst kapasitet nå, og som kan ha størst forhåpninger å være med å kjempe i toppen. Silje Opseth har tatt steg som skihopper denne sommeren. Sammen med Thea Kleven, Anna Odine Strøm og Anniken Mork blir det interessant å se om deres utvikling er nok til å ta poeng på Lillehammer. Vi er spente og gleder oss til jentenes world cup-start, sier landslagstrener Christian Meyer.