Gir seg i Alta IF

Rune Repvik forlenger ikke kontrakten.

FERDIG: Rune Repvik er ferdig i Alta IF, noe som betyr at klubben må ut på trenerjakt.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

– Det har vært en følelsesmessig kjempetøff dag. Denne klubben betyr utrolig mye for meg, og det var ikke med lett hjerte at jeg ga klubbledelsen beskjed om at jeg gir meg som hovedtrener. Jeg har hatt mange gode år her. Men nå er tida inne for å prøve noe nytt, sier Rune Repvik til A-sporten.

Flytter til Stavanger

Han og familien vil i løpet av de neste månedene forlate Nordlysbyen og bosette seg i Stavanger. Om Repvik går rett over i en annen trenerjobb er ifølge han selv for tidlig å si noe om.

– Først og fremst handler denne avgjørelsen om å ta nye steg i livet. Jeg ønsker nye utfordringer og et nytt miljø. Hensynet til familien har dessuten veid tungt, noe som gjør at vi flytter sørover så snart leiligheten er solgt. Jeg har ingen ny jobb som venter på meg, men jeg er trygg på at det løser seg, sier han.

– Jeg kommer helt sikkert til å jobbe videre med fotball, men om det blir som trener vet jeg ikke ennå. Ambisjonene er der fortsatt, så vi får se hva som skjer. Jeg setter stor pris på at Alta IF ønsket meg med videre, og av respekt for klubben tok jeg avgjørelsen såpass kjapt. De fortjener svar slik at de kan komme i gang med trenerjakten. Jeg bestemte meg i går kveld, og ga klubbledelsen beskjed om det i morges.

– Litt overraskende

Sportslig koordinator Rune Berger legger ikke skjul på at Repviks avgjørelse om å takke nei var litt overraskende.

– Jeg må få lov å si at ut fra de samtalene og forhandlingene vi har hatt så følte vi oss ganske trygge på at vi skulle komme i havn. Så det var litt overraskende, men vi skal ha noen møter i dag og i morgen for å finne ut hvordan vi skal angripe dette, sier Berger og legger til:

– At han takket nei gir oss noen utfordringer på kort sikt, men så får vi håpe det gir oss noen muligheter på lang sikt. Vi er ganske klare på hva vi er ute etter, og er i den anledning ikke rådville, men vi må sondere og kartlegge i større grad enn vi har gjort til nå.

– Er årets assistenttrener Vidar Johnsen en aktuell kandidat?

– Vidar er naturlig nok på lista og vi kommer til å ta en god prat med han. Så får vi se etter de samtalene om han er en aktuell kandidat eller ikke.

Mange stolte øyeblikk

Repvik ble en del av Alta IF-familien 1. januar 2009. Han har trent damelaget i 1. divisjon og vært både assistent og hovedtrener for klubbens herrelag. Det har vært en lang reise fylt av opp- og nedturer.

– Det er vanskelig å skulle si akkurat hva som er mine favorittøyeblikk. Det har vært så utrolig mange av dem. Men det er klart at jeg husker godt suksessen i 2009 da vi blant annet møtte Molde i cupen, da Christian Reginiussen banket ballen i krysset og reddet plassen i 1. divisjon i 2011 og den fantastiske 2013-sesongen som endte med opprykk. Det som gjorde akkurat dette året ekstra spesielt var at klubben var på konkursens rand, og at vi mot alle odds opplevde sportslig suksess, forteller han.