Hoppet langt i Vikersund

Anna Odine Strøm og Stian Danielsen imponerte.

BLIR TROLIG TATT UT: Alt tyder på at Anna Odine Strøm får hoppe i verdenscupen på Lillehammer neste helg.  Foto: Heiko Junge

sport

Hoppduoen fra Alta var denne helga på plass i Vikersund, der sesongens to første norgescuprenn gikk av stabelen på søndag. Egentlig skulle det vært arrangert ett renn lørdag og ett på søndag, men hoppbakken var ikke klar til bruk før på søndagen. Dermed var det bare noen timer som skilte de to konkurransene.

Anna Odine Strøm deltok i eliteklassen for kvinner, mens Stian Danielsen hopper i NC A-klassen.

Førstnevnte klinket til med to andreplasser - kun slått av Thea Sofie Kleven. I det første rennet landet Strøm på 101 og 101,5 meter, og var bare 5,5 poeng bak Kleven. I renn nummer to hoppet hun 99,5 og 97,5 meter. Da var det 22,1 poeng opp til Kleven på toppen av seierspallen.

Stian Danielsen gjorde det også bra. Han ble nummer fire i A-klassen i begge konkurransene. Han hoppet 111 og 109,5 meter i første renn og 110.5 og 107,5 meter i andre renn. Kristoffer Eriksen Sundal fra Koll IL vant denne klassen ved begge anledninger.

– Begge Alta IF-hopperne har mer å gå på, noe som er betryggende for resten av sesongen. Stian var fornøyd med plasseringen, men var ikke på samme nivået som han hadde på treningshoppene på lørdag. Han har trent veldig godt og ser nå resultatet av alt det harde arbeidet han har lagt ned, sier Svein-Erik Danielsen i Alta IF hopp og kombinert.

Med to andreplasser i norgescupåpninga er det ganske sikkert at Anna Odine Strøm får sjansen i verdenscupen kommende helg. Jentene skal gjennomføre en trippel i bakkene på Lillehammer, og hoppledelsen i skiforbundet gir trolig Thea Sofie Kleven og Anna Odine Strøm en mulighet til å representere de norske fargene sammen med Maren Lundby og Silje Opseth.