Pallplass på Gålå

Emilie Kristoffersen klinket til med tredjeplass.

STERK PRESTASJON: Emilie Kristoffersen hadde bare to jenter foran seg på resultatlista fredag formiddag.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

På fredag gikk startskuddet for norgescupen i langrenn, og kvinnene gikk 10 kilometer fristil i løypene på Gålå.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen valgte å takke nei til start i verdenscupåpningen i Ruka for å prioritere trening og konkurranser på hjemmebane, og Heming-løperen kom dermed til norgescuprennene som klar favoritt.

I fredagens fristilsrenn festet 30-åringen raskt grepet på konkurrentene og vant til slutt med solid margin. Ned til Lundamo-løper Anne Kjersti Kalvå på andreplassen skilte det til slutt 3,6 sekunder.

– Det var gøy å klare å avgjøre det, så lenge hun kunne gå på mine tider. Det var tett, så jeg hadde ikke kunne slapp av mye mot slutten, sa Jacobsen etter målgang.

Alta-jenta Emilie Kristoffersen gikk også et meget bra løp og kapret tredjeplassen foran Berit Mogstad og Silje Theodorsen. Kristoffersen var 41,7 sekunder bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen i mål.

– Dette gikk veldig, veldig bra. Jeg følte jeg traff med åpningen. Som regel er jeg litt for ivrig fra start og går på en smell underveis. Det gjorde jeg ikke nå, sa hun.

Både Anne Kjersti Kalvå og Emilie Kristoffersen har et godt håp om å få gå verdenscuprennene på Lillehammer neste helg. Der har Norge utvidet kvote med løpere.