BUL spiller innendørs

Det blir ikke snøballkrig på Coop-banen.

VARMT OG GODT: BULs fotballdamer slipper å spille siste seriekamp utendørs.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

BULs 1.-divisjonskvinner runder av årets sesong mot Åsane kommende lørdag. Laget til Odd Inge Johansen og Lise Lotte Lund Martnes spiller egentlig sine hjemmekamper på Coop-banen i Bossekop.

Men som sikkert de fleste har fått med seg har snøen lavet ned i Nordlysbyen de siste dagene, og BUL har nå bestemt at de skal bruke Finnmarkshallen som sin hjemmearena i sesongens siste seriekamp.

– Vi tok kontakt med Norges fotballforbund og forklarte situasjonen. Så sendte vi dem et bilde av banen og værmeldinga for de kommende dagene. De var veldig forståelsesfulle, og det tok ikke lang tid før vi fikk grønt lys til å spille kampen inne i Finnmarkshallen, sier Frank Røysom til A-sporten.

De som er opptatt av toppfotballen i Norge fikk helt sikkert med seg snøkampene i Tromsdalen og Tromsø sist helg. Trolig har også noen fra forbundet registrert hvor vanskelig det er å spille fotball utendørs i Nord-Norge i slutten av oktober og begynnelsen av november.

– Akkurat det kan ikke jeg svare på, men vi hadde i hvert fall ingen problemer med å få kampen flyttet. Det er vi glade for. Aller helst skulle vi spilt også den siste seriekampen på Coop-banen, men det ble vanskelig når snøen la seg som et teppe over banen. Det var også greit å få det avklart såpass tidlig. Det er mye som skal ordnes før kampstart, forteller han.

Uten undervarme ville det blitt noen svært vanskelige og hektiske dager for dugnadssjelene i BUL hvis forbundet hadde motsatt seg flyttingen. Kanskje ville det også kostet klubben en god del penger.

– Vi har ikke en gang diskutert kostnadene. Det var ingen grunn til det ettersom NFF sa ja til å flytte kampen. Når det er sagt klarte vi å gjøre banen klar til første hjemmekamp 23. mars, så det er ingenting å utsette på gjennomføringsevnen til våre medlemmer. Men det er nok best for aller parter at akkurat denne matchen spilles i Finnmarkshallen, avslutter Røysom.

Kampen mellom BUL og Åsane blåses i gang lørdag klokken 11.30. Alle kampene i den 22. serierunden spilles samtidig.