– Skal ha det skøy

Lørdag er TILs håndballdamer tilbake i manesjen.

GIR FULL GASS: Anita Bakken blir også i år en av Tverrelvdalens absolutt viktigste spillere.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Damelagene til BUL og Alta IF kom i gang med seriespillet for to uker siden. De møttes til lokalderby i BUL-hallen, og hjemmelaget vant 33-20.

Også Tverrelvdalen IL stiller med lag i 3. divisjon. De var tilbake etter mange års fravær i fjor, da under ledelse av Olav Nilsen. Nå er det Lene Magnussen Suhr som har hovedansvaret. Hun får sin ilddåp som trener når Tverrelvdalen møter TSI og TSI 2 førstkommende helg.

– Det ser veldig bra ut. Vi har 17-18 spillere på hver eneste trening, og gleder oss til å komme i gang med kampene. Noen unge og lovende jenter har tatt steget opp fra 16-årslaget, men laget består i all hovedsak av tidligere håndballspillere som er tilbake på banen, forteller Magnussen Suhr.

Olav Nilsen er fremdeles en del av trenerteamet. Det samme er Anita Bakken, som fortsatt skal bidra ute på banen. Det er hovedtreneren veldig glad for.

– Anita har massevis av erfaring, og er i tillegg sterk og gjennomtrent. Det er viktig å ha rutinerte spillere som viser vei. Vi har også fått med Nina Kristensen, som i likhet med Anita har mye håndball i seg. Nina er en solid forsterkning for oss, fastslår hun.

TIL-damene hadde en resultatmessig tøff sesong i fjor. De endte sist, men kapret sitt første og eneste poeng da laget klarte 15-15 borte mot Vadsø Turn i siste serierunde. Dalingene var nær poeng i flere kamper, men manglet det lille ekstra i sluttminuttene.

NOEN UTSKIFTNINGER: Tone Rødberg (i midten) er blant spillerne som har gitt seg. Men klubben har beholdt de fleste som var med i fjor.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg var ikke med i fjor, så jeg skal ikke uttale meg så mye om det som skjedde da. Men vi i trenerteamet har hatt en prat med spillerne om forventningene til årets sesong, og det handler fortsatt ikke så mye om resultatene. Vi spiller for å ha det skøy. Samtidig har vi en målsetting om å kapre minst én seier denne gangen. Laget klarte det nesten i fjor, og vi skal jobbe hardere for å avgjøre de jevne kampene til vår fordel.

Magnussen Suhr & co serieåpner mot TSI 2 lørdag ettermiddag, og så venter TSI på søndag. Begge kampene spilles i Altahallen.

– Vi er veldig spente på hvordan vi ligger an i forhold til de andre lagene i divisjonen. Vi forventer to tøffe kamper denne helga, men ser frem til å komme i gang. Jentene har hatt tre fellestreninger i uka, og flere har trent styrke og kondisjon ved siden av. Jeg tror vi skal klare oss bra fysisk sett. Dette blir spennende, avslutter Magnussen Suhr.