Suverene TIL-damer

Tverrelvdalen er klare for 2.-divisjonsspill neste år.

GOD SESONG: Tverrelvdalen ILs damelag vant seks av åtte kamper og sikret seriegull i 3. divisjon denne sesongen.  Foto: Privat

sport

Med bare tre påmeldte lag har det vært en litt spesiell sesong for Tverrelvdalen IL, Porsanger 7er og Kirkenes 7er. Disse tre klubbene har utgjort 3. divisjon for kvinner i år, og serien ble avsluttet tidligere denne uka.

TIL-damene møtte Porsanger på bortebane i siste seriekamp og vant 3-2 etter scoringer av Lotte Mjøen, Solveig Heggeli Slettvoll og Renate Thomassen. Seriegullet var for lengst sikret, men denne seieren gjorde at Tverrelvdalen vant ligaen med hele ni poengs margin. TIL stoppet på 18 poeng. Kirkenes sikret andreplassen på bedre målforskjell enn Porsanger. Begge lag innkasserte ni poeng.

– Jeg er veldig godt fornøyd med sesongen sett under ett. Med bare tre lag i serien ble det spilt fire kamper mot hvert lag, og det passet egentlig oss bra i år. To av spillerne våre har nylig blitt småbarnsmødre, mens de yngste på laget ofte har vært opptatt med aldersbestemte kamper. Åtte matcher var nok, kommenterer TIL-trener Jarle Mjøen.

Seriegull i 3. divisjon gir opprykk, og Mjøen håper og tror at det blir 2.-divisjonsspill i Dalen neste år.

– Vi er innstilte på å ta plassen. Med mindre det dukker opp noen negative overraskelser sier vi ja til spill i 2. divisjon i 2018, fastslår TIL-sjefen.

Tverrelvdalen-damene foretrekker stor bane, men har stort sett måtte spille 7er-fotball denne sesongen. Borte mot Kirkenes fikk de imidlertid spilt 9er-kamp, og Dalen vant begge matchene. Blir det 2. divisjon neste år er det kun 11er-fotball som gjelder.

– Vi har hatt 15-16 spillere i troppen, men det er svært sjelden at alle har vært tilgengelig samtidig. Så vi ønsker helt klart å styrke stallen i løpet av vinteren. Får vi samlet alle våre seniorer og beste jentespillere, og får dem til å satse, vil vi ha en bra stall. Men det skader aldri med noen nye fjes, sier Mjøen.

Han har hatt veldig god nytte av en spiller som Tina Hoaas. Hun har erfaring fra 1. divisjon etter et opphold i Skeid for noen år tilbake, og vært en viktig bidragsyter både i kamp og på trening.

– Det er kjempeviktig å ha noen spillere med erfaring fra høyere nivå. Tina har betydd mye, både som miljøskaper og bidragsyter på banen. Hun er flink til å komme med konstruktive tilbakemeldinger til de andre jentene, forteller han.

I 3. divisjon kvinner avdeling Troms har Finnsnes/Senja sikret opprykk fire serierunder før slutt. Blir det ti lag i 2. divisjon kvinner avdeling 9 neste år rykker Nordreisa ned, mens Tverrelvdalen og Finnsnes/Senja rykker opp. Alt tyder på at både BUL og Fløya berger plassen i 1. divisjon, noe som betyr at klubbenes andrelag får spille i 2. divisjon også neste sesong.