Å si at noen har en trygg ledelse i et ekstremritt som Offroad Finnmark 700 blir feil, men Team KMC - Fruit to go holder fortsatt stor fart i front. De hadde ut fra Skoganvarre i går kveld opparbeidet seg en luke på nesten fire timer til Setting/Bjørn på andreplass etter å ha vært raskest også på etappen fra Karasjok.

Klokken 04.18 i natt forlot de villmarkssjekkpunktet på Verderyggen etter 23 minutters stopp og etter en knapp times stopp på Øvre Mollisjok forlot de klokken 08:34 sjekkpunktet der 96 kilometer gjenstår inn til mål.

Klokken 10.00 viste GPS-trackingen at lederne ligger i omtrent samme område som teten på 300-kilometeren som er på tur fra Soussjavre. 700-rytterne vil trolig bruke litt lengre tid ned til Alta enn de som har syklet under halve distansen og det stipuleres en målgang for 700-kilometeren en gang mellom klokken 14.00 og 16.00.

I bronsekamp

Tromsø-laget Setting/Bjørn hadde ut fra Skoganvarre vel seks timers forsprang til tredjeplasserte Team Harald Nilsen med Alf Christian Losvar og Alf Åge Bjørklund på sykkelsetet. Om det ikke skjer noe med lagene foran kan det se ut til at Losvar/Bjørklund må ta til takke med bronsekamp mot Team Sirma (Per Torleiv Ravna/Ole Georg Pettersen).

Team Harald Nilsen AS ble litt forsinket ut fra Skoganvarre da Losvar brakk ramma på sykkelen og måtte bytte sykkel. Dermde gikk det litt tid til mekking og overflytting av uststyr før de kunne starte videre.

Setting og Bjørn passerte sjekkpunktet på Verderyggen omlag klokken 10.00, knappe seks timer etter lederne.

Mix-laget Team Suhr & Søt med Kjetil Suhr og Linda Treseng holder også imponerende fart. De forlot Skoganvarre klokken 00:52 i natt, knappe timen før Setting/Bjørn satte fart mot Verderyggen, og ankom vildmarksjekkpunktet klokken 10.26. Ut fra Skoganvarre var Team Suhr & Søt omlag seks timer foran Team Harald Nilsen, men det skal nevnes at mix- og dameklassen ble spart for den fem mil lange sløyfa mellom Karasjok 1 og Karasjok 2 og fikk lov å sykle rett til Skoganvarre etter 4,5 timers obligatorisk hvile på sjekkpunktet i Karasjok.

Fra Skoganvarre til Verderyggen er det mye stigning.