Det kjøres ikke så mange motocrossløp i Finnmark for tida, men det hindrer ikke de ivrigste lokale utøverne å konkurrere. Sist helg ble den fjerde runden i Nordcupen i Sverige arrangert, og fire kjørere fra Nordlysbyen stilte til start.

Denne gangen var det Luleå som var arrangørsted, og arenaen er regnet som en av de tøffeste sandbanene i hele Sverige. Mats Berg har gjort det meget bra i klasse 85U så langt i år, og han fortsatte å imponere i Luleå. Miika Lammi var uslåelig, og vant samtlige fire heat. Men som så mange ganger før i år utkjempet Mats Berg og Gustav Magnusson en skikkelig fight, og det ble spenning til siste sving.

Berg ånet bra og tok andreplassen foran Magnusson, men i andre heat gikk det ikke like glatt og han havnet et stykke nede på lista.

– Mats knakk girpinna og måtte fullføre hele heatet i ett gir. Da var han sjanseløs mot de beste. Men han kom sterkt tilbake, forteller pappa og mekaniker Kay Roger Berg.

I tredje heat var han tilbake på andreplass, og da var det Magnusson som hadde problemer. Så foran det siste og avgjørende heatet var altaværingen to poeng foran sin svenske rival. Berg måtte imidlertid se Magnussen ta andreplass i det siste heatet, mens han selv ble nummer tre. Det gjorde at de begge endte på 77 poeng. Magnussen havnet imidlertid foran på resultatlista siden han var foran i fjerde heat.

– Det var en spennende fight på en meget tøff bane, og det var lite som skilte de beste. Det var veldig krevende å kjøre i Luleå. Varmen gjorde det dessuten enda vanskeligere å holde konsentrasjonen oppe, så vi skal si oss godt fornøyd med helgas prestasjoner, fastslår Berg.

Også Edvard Oliver Simensen kjørte i denne klassen. Han ble nummer syv med 54 poeng. Ifølge Team Simensens nettsider slet unggutten med hodepine på lørdag, men følte seg bedre søndag og fullførte på syvendeplass.

Kristin Bjørnø stilte til start i dameklassen, men fullførte bare det første heatet. Her kjørte hun inn til andreplass. Fanny Wikström vant både dette heatet og konkurransen sammenlagt. Tonje Wahlmann fra Nordreisa ble nummer to sammenlagt, mens Bjørnø endte på tredjeplass.

Marius Berg konkurrerer i den svært utfordrende Mx2 U17-klassen, og han fikk det som ventet litt for tøft mot de aller beste. Men jevn og fin kjøring gjorde at han kapret en sjetteplass.

– Marius kjørte bra og var oppe på fjerdeplass ved et par anledninger. Det er ikke lenge før han kjemper helt i teten, fastslår Kay Roger Berg.

I stedet for å vende snuten hjemover etter løpet, satte familiene fra Alta kursen sørover. Nå venter Myggjakta, som er flere løp flere steder med få dagers mellomrom. Arrangementet starter førstkommende helg.