Runa forlater BUL

Skal spille for Lyns fotballdamer fra høsten av.

STORT TAP: Å miste en spiller av Runa Lillegårds kaliber blir tøft for BUL, som spilte 2-2 borte mot Byåsen i helga. Lillegård scoret begge BUL-målene.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Den svært talentfulle J16-landslagsspilleren Runa Lillegård har vært en viktig brikke i Odd Inge Johansens BUL-lag denne sesongen. Hun scoret begge målene da BUL spilte 2-2 borte mot Byåsen i går ettermiddag, og er dermed oppe i syv nettkjenninger i serien. Nå må noen andre fylle det tomrommet.

– Vi har vært klare over dette en god stund, og respekterer valget. Runa har utviklet seg kjempemasse i BUL, og selv om jeg gjerne skulle sett henne bli i klubben har jeg forståelse for at hun reiser sørover for å gå på toppidrettsgymnaset. Vi ønsker henne lykke til videre i karrieren og alt godt for fremtiden. Skulle hun få hjemlengsel er hun hjertelig velkommen tilbake til oss, kommenterer BUL-trener Odd Inge Johansen.

– Det handler først og fremst om muligheten til å kombinere skolegang med toppidrett. Jeg har lenge hatt et sterkt ønske om å gå på NTG, og da tilbudet kom var ikke valget så vanskelig. Når det er sagt har jeg hatt en veldig fin tid i BUL, og det er kjipt å forlate dem. Jeg har lært kjempemye og blitt tatt godt vare på fra første sekund, forteller Runa Lillegård.

Hun har én kamp igjen i BUL-trøya før hun tar overgang til serieleder Lyn Fotball.

BULS BESTE: Runa Lillegård leverte en god kamp mot Byåsen. Nå har hun bare én match igjen i BUL-trøya før hun skifter beite.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Den utsatte hjemmekampen mot KIL/Hemne skal spilles samme helg som Altaturneringa, og det er en uke før 1. divisjon egentlig starter opp igjen. Så det blir min siste kamp for BUL, sier Lillegård, som denne uka reiser til Finland for å spille Open Nordic for Norge J16. Også Eline Hegg er friskmeldt til landslagsturneringen.

– Det blir gøy å måle seg mot noen av de beste spillerne i verden på dette alderstrinnet. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

Lillegård tror det blir litt spesielt å stå på motsatt banehalvdel når Lyn skal møte BUL senere i sesongen. Oppgjøret finner sted på Coop-banen i Bossekop søndag 15. oktober.

– Det vil nok være litt uvant, spesielt siden kampen spilles på Breverud. Men det er bare en overgang og forandring jeg må håndtere. Jeg har hatt det flott i BUL, men noe må man ofre når man skal ta et steg videre. Målet er å bli en bedre spiss på alle mulige måter, og da tror jeg NTG og Lyn Fotball er det beste alternativet, avslutter hun.