Familien til Bebars Ali har bosatt seg i Øksfjord, og den unge fotballspilleren spilte sine første kamper på hjemmebane da Grieg Seafood-turneringa gikk av stabelen på Vassdalen stadion sist lørdag. I strålende solskinn og nydelige spilleforhold slo han seg løs for samarbeidslaget Øksfjord/Sørøy Glimt, som stilte med totalt fire mygg- og minilag. Med fantastisk god hjelp fra klubbene i Alta, som sto for resten av de deltakende lagene, fikk arrangøren gjennomført en flott og minnerik turnering.

– Fotball er kjempeartig, og det er ekstra moro å få spille kamper her på den nydelige kunstgressbanen i Øksfjord. Dette er første gangen jeg får muligheten til å vise meg frem på hjemmebane. Jeg fikk mine første kamper med laget da vi gjestet Alta for et par uker siden (Eat Move Sleep-cup red.anm.), men å spille her er noe helt spesielt. Jeg gleder meg til å trene her jevnlig og delta på flere turneringer, sier en smilende Bebars Ali til A-sporten.

KOSTE SEG: Bebars Ali og lagkameratene i Øksfjord/Sørøy Glimt hadde det gøy på banen. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Bebars har funnet seg godt til rette hos oss, og det er moro at han trives på fotballbanen. Det er jo dette vi ønsker å oppnå med denne turneringen. Det handler om å skape aktivitet og uforglemmelige øyeblikk, sier turneringsleder Arve Berntsen.

Med 70 andre ivrige ildsjeler i sving kunne turneringslederen ta seg noen runder på banen mens turneringen foregikk. Berntsen fikk massevis av positive tilbakemeldinger fra de besøkende klubbene, og så med egne øyne hvor artig ungene hadde det både på og utenfor banen. Etter kampene var ferdigspilte ble det delt ut premier til de unge deltakerne.

– Alt har gått helt etter planen. Vi har et bra system der alle spiller like lange kamper, og da blir det heller ingen forsinkelser. Det er noen minutters pause mellom matchene, men dommerne har anledning til å blåse i gang oppgjørene så snart ungene er klare. Vi vil jo at de skal få spille så mye fotball som mulig, sier Berntsen, som synes det er flott at klubbene i Alta stiller med så mange lag.

TROFASTE: «Storklubbene» Alta IF og BUL er alltid på plass med mygg- og minlag når det arrangeres fotballturnering i Øksfjord. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi er helt avhengige av dem for å kunne gjennomføre en slik turnering, og setter stor pris på at de kommer på besøk år etter år. Vi er takknemlige for det. Samtidig er det jo bra for dem å spille andre steder enn bare i Alta. Det er i alles interesse at man klarer å holde oppe aktiviteten også i utkantstrøkene.

Mygg- og miniturneringen har vært arrangert på ulike datoer, og ledelsen i fotballgruppa i Øksfjord IL er fortsatt ikke sikker på hva de gjør til neste år.

– Dette har vært en fantastisk flott turnering, men arbeidet med å få banen klar har vært enormt krevende. Vi har brukt veldig mange dugnadstimer på å fjerne snø og is. I tillegg var det mange som hadde tatt langhelg siden Kristi himmelfartsdag var på torsdagen, noe som skapte ytterligere utfordringer for oss. Snøen smelter ikke like sent hvert år, men man vet jo aldri med sikkerhet hvordan det er fra år til år, sier Berntsen.

POPULÆR: Turneringsmaskoten fikk mye oppmerksomhet av de unge deltakerne. Foto: Karl Eirik Steffensen

I fjor ble turneringen arrangert samme helg som Alta Soul & Blues-festivalen gikk av stabelen. Også det var problematisk for arrangørstaben siden en god del øksfjordinger tar turen til Nordlysbyen denne helga.

– Vi har ikke så mange helger å velge mellom, så vi må veie de ulike alternativene opp mot hverandre. Det blir en evaluering om ikke så lenge, så får vi se hva vi går for neste år. Men denne happeningen er kommet for å bli. Det er det ingen tvil om, understreker turneringssjefen.