Råsterk avslutning

Fredrik Nilsen leverte et strålende renn i norgescupfinalen.

MARKERTE SEG: Fredrik Nilsen fra Alta hadde bare 12 løpere foran seg på resultatlista da norgescupen for juniorer ble avsluttet søndag.  Foto: Privat

sport

Den talentfulle skiløperen fra Alta var en av tre lokale utøvere som var kvalifisert for norgescupfinalen i langrenn på Gålå. Kun de 50 beste i hver årsklasse fikk sjansen til å måle krefter på søndag, og Fredrik Nilsen beviste nok en gang at han er en av landets mest lovende unggutter.

Han gikk inn til en råsterk 13. plass i klasse gutter 17 år. Ansgar Evensen fra Vind IL vant foran Fredrik Johnsrud fra Stokke IL og Kjelsås IL-løperen David Thorvik. Nilsen var ett minutt og 22 sekunder bak vinneren i mål på distansen 10 kilometer skiathlon.

Johannes Helsvig Nilsen (Alta IF) og Jørgen Strøm (Tverrelvdalen IL) endte på henholdsvis 36.- og 41. plass i samme klasse.

PS! Finn Hågen Krogh gikk inn til 31. plass på femmila i NM lørdag. Vadsøværingen Daniel Stock imponerte stort med syvendeplass i rennet som gikk i klassisk stil. Martin Johnsrud Sundby vant NM-gull. I dameklassen (30 kilometer) ble Henriette Heitmann Mikkelsen nummer 44. Marit Bjørgen vant og sikret med det karrierens 21. NM-gull.