Avlyser scootercross-NM

For få påmeldte gjør at arrangøren vil avlyse NM i Alta.

AVLYSER NM Alta SSF fikk ikke nok deltagere til at NM blir arrangert.   Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Ti kjørere må starte for at et motorsportløp skal få NM-status. 7.-8. april er NM i scootercross terminfestet i Alta, men etter at påmeldingsfristen gikk ut torsdag har arrangementskomiteen og styret i Alta SSF/NMK Alta tatt avgjørelsen om at de ønsker å avlyse arrangementet.

– Det er motorsportforbundet som har hovedansvaret og som eventuelt må avlyse det formelt. Men vi ser av flere årsaker ingen vits i å gjennomføre mesterskapet og har i dag gitt forbundet beskjed om det. En ting er det økonomiske for klubben, men en annen ting er at da fristen gikk ut hadde vi ikke ti påmeldte i noen av NM-klassene, og ti kjørere er kravet for å få NM-status, sier Per Espen Kjellmann i arrangørstaben.

– Når det i tillegg kun er påmeldt tre kjører sørfra, to fra Valdres og en fra Oppdal, så blir det ikke et reelt NM, legger han til.

Mathias Hagadokken fra Valdres er påmeldt i både open og pro stock, John Wolden fra Oppdal i pro stock og Kristin Berge fra Valdres i dameklassen. Ellers er det kun kjørere fra Alta, Hammerfest, Nordreisa og Karasjok i NM-klassene.

– Skal vi stå som arrangør må interessen sørfra også være til stede. Nå kan det virke som at et mesterskap i Alta ikke er fristende nok og det er beklagelig, sier han.

I klasse pro open var det da fristen gikk ut påmeldt fem kjørere; nevnte Hagadokken, Martin Moland, Alta, Alexander Wæraas og Marius Ulriksen, Hammerfest samt Kristoffer Holm fra Nordreisa.

Hagadokken, Moland og Ulriksen var også blant de sju som var påmeldt i klasse pro stock sammen med nevnte Wolden fra Oppdal, Edvard Moland, Alta, Ole Hermann Sjøgren, Hammerfest og Joachim Olsen, Karasjok.

I dameklassen var kun nevnte Berge og Alta/Vadsøs Malene Trosten Andersen påmeldt. Dermed var kun 11 kjørere påmeldt i NM-klassene.

I klasse Ungdom 14-16, som ikke kjører NM, men norgescup, var tre påmeldt, to fra Valdres og en fra Hammerfest. I klasse rekrutt 11-12 år var to påmeldt, en fra Hattfjelldahl og en fra Valdres, mens semi prostock ikke hadde noen påmeldte.

Alta SSF/NMK Alta har bedt forbundet vurdere om man kan arrangere NM i Karasjok i forbindelse med påskecrossen der.