Tett som hagl ut fra Neiden

Kampen tetter seg til og Kristian Walseth var bare minutter bak lederen ut fra Neiden.

12 HUNDER Da Kristian Walseth vinket til publikum på Altaelva hadde han en plan om å komme til Kirkenes med så mange spreke hunder. Det klarte han fint, men i formiddag satte han ut to og kjørte videre fra Neiden med 12.  Foto: Magne Ek

sport

– Jeg skal kjøre rolig til Kirkenes og komme dit med et sterkt spann og mange hunder. Så vurderer jeg situasjonen inn til Neiden og Varangerbotn. De som skal være med derfra og inn må kjøre fort, sa Alta-kjører Kristian Walseth med et smil før han startet ut på 100-mila.

Klokken 11:08 i fomiddag startet han fra Neiden 16 minutter etter lederen og med 12 hunder foran sleden etter å ha kjørt 626 kilometer med alle 14 hundene.

Først ut fra sjekkpunktet var Lasse Austgarden fra Melhus som ble fulgt av Marit Beate Kasin, Petter Jahnsen, Thomas Wærner og Ola Brennodden Sunde i løpet av de 18 minuttene som gikk før Walseth fulgte på.

Arnt Ola Skjerve startet ut bare to minutter etter Walseth, mens Ronny Frydenlund og Niklas Rogne fulgte på 12-13 minutter senere og Kristoffer Halvorsen startet jakten klokken 11.30. Dermed hadde 10 kjørere startet ut i løpet av bare 38 minutter, mens Dag Torulf Olsen og Roy-Åge Jensen Ugseth fulgte på cirka en time etter lederen.

Fra Neiden til Varangerbotn er det 82 kilometer før Sirbma venter 77 kilometer nærmere Alta. Om de hviler i Varangerbotn vil trolig flere kjøre rett gjennom Sirbma og rett til Levajok der de kan ta ut deler av den obligatoriske timershvilen som gjenstår.

Reglene sier at de i Levajok og Karasjok må ta ut minst ti timer hvile, og to av disse ti må være i Karasjok.