Debuterte med seier

Førstegangskjører Tuva Almås holdt unna for de mer rutinerte Alta-jentene.

GOD STEMNING: Tuva Almås (i midten) kunne juble for seier i sitt aller første finnmarksløp. Mina Skjøthaug Karlstrøm og Hanna Lyrek tok de andre pallplassene.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Det var dødt løp mellom Tuva Almås og Hanna Lyrek ut fra sjekkpunktet i Jotka, og duoen hadde bare tre minutters forsprang på Mina Skjøthaug Karlstrøm. Men debutanten fra Stord holdt størst fart på den siste etappen og sikret seieren i juniorklassen.

Mina Skjøthaug Karlstrøm tok seg forbi Hanna Lyrek og endte på andreplass. Lyrek ble nummer tre. Det var bare fire minutter som skilte de to beste i mål, og to minutter mellom Alta-jentene på andre- og tredjeplass.

– Det føles helt fantastisk å komme først i mål. Ubeskrivelig godt, sa en smilende Tuva Almås til speaker Trond Anton Andersen etter at de tre beste hadde passert mållinja i Alta sentrum.

Almås brukte 26 timer og 11 minutter på løpet, som var 220 kilometer langt for juniorene. Det var lagt inn obligatorisk hviletid på til sammen 12 timer fordelt på sjekkpunktene i Sautso, Suossjavri og og Jotka.

Guro Krempig kom i mål som nummer fire, mens Ole Bekkos tok femteplassen.

Resten av kjørerne i juniorklassen er ventet i mål i løpet av søndagen.