Samstemte eksperter

Dette er den største favoritten på 50-mila.

FAVORITT: Alle ekspertene A-sporten har snakket med tror Elisabeth Edland vinner 50-mila i år.  Foto: Magne Ek

sport

NRKs Hans Petter Dalby, Tv2-ekspert Trond Ørslien og løpets egen Trond Anton Andersen ble spurt om hvem som er  favoritten på 50-mila.

– Elisabeth Edland er naturligvis den største favoritten, var svaret vi fikk fra alle tre.

Også Sissel Vollan samt finske Ole og Ronny Wingren er på favorittlista til dem alle. Dalby trekker også fram en tredje finsk kjører.

– Alexander Schwarz har blitt nummer tre i 2015 og seks i fjor. Han skal vi være obs på. Jeg vil også nevne 21-åringen Amund Rognes Kokkvold som ble norgesmester som junior i 2013. Han kjøpte hundespannet til Steinar Kristensen og lånte bort flere av sine hunder til Lars Monsens Iditarod-spann i fjor, men har fått dem tilbake. Og når Harald Tunheim sier han har hatt gode sesongforberedelser så holder jeg også han som en pallkandidat, sier NRKs ekspertkommentator og nevner flere lokale kjørere:

– Vidar Uglebakken blir helt sikkert topp-ti, Trine Lyrek har erfaring og mange gode hunder å velge i og Maria Hernetkoski er en utfordrer. Også gleder jeg meg til å følge Herlof Hammari.

Andersen nevner også Uglebakken og Lyrek, men trekker også fram Lyreks stallkamerat Vidar Myklevoll.

– Uglebakken har kanskje ikke vært tøff nok tidligere, men tar han større sjanser i år blir han farlig. Trine og Vidar sier de har plukket annenhver hund, men det trenger ikke bety at de har to mye svakere spann, sier Andersen.

Ørslien vil ha med et mer ukjent navn.

– Thorvild Dahlen blir neppe nevnt av mange, men jeg vil ha han med på lista.