Nå får Krogh gå femmila

Hele 15 norske herreløpere stiller til start.

VILLE GÅ FEMMILA Finn Hågen Krogh sier han i utgangspunktet ville gå VM-femmila, men ble nektet av legen. Kommende lørdag får han muligheten til å gå samme distanse i Holmenkollen.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

Finn Hågen Krogh hadde lyst til å gå femmila i VM, men ble stoppet av landslagslegen. Konkurransen i Lahti endte for øvrig uten norske medaljer, og det gir ekstra motivasjon foran den klassiske 50-kilometeren i Holmenkollen lørdag. Det lovet assisterende landslagstrener for menn, Eirik Myhr Nossum, da han møtte NTB i nasjonalanlegget i hovedstaden tirsdag.

– Vi ser ikke på VM som et katastrofe-mesterskap. Vi vinner det aller viktigste for vår del, som er herrestafetten. Men det som skjedde på femmila, gir en ekstra motivasjon til å gå fort her, sier han.

15 norske løpere er tatt ut til lørdagens kraftprøve i Holmenkollen.

– Vi kan forvente oss 15 utøvere som er motiverte til å gå superfort, og som vil vise seg fra sin absolutt beste side for hjemmepublikummet. Jeg tror det er mange som ønsker å slå tilbake etter den femmila vi hadde i VM, sier Nossum til NTB.

Fire av de fem løperne som gikk femmila i Lahti, er på start i Holmenkollen. Skøytespesialisten Anders Gløersen er unntaket. Med er blant andre også stafettverdensmesterne Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug.

– Noen får sin verdenscupdebut, noen har vært med litt før, og i tillegg har vi noen ringrever. Jeg tror vi stiller fryktelig sterkt på femmila, og det er ingenting vi ønsker mer enn å vinne den på hjemmebane, sier Nossum.

Følgende løpere er tatt ut til lørdagens Kollen-renn:

Sjur Røthe (Voss), Niklas Dyrhaug (Tydal), Hans Christer Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Didrik Tønseth (Byåsen), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Petter Northug jr. (Strindheim), Pål Golberg (Gol), Daniel Stock (Vadsø), Mathias Rundgreen (Byåsen), Mikael Gunnulfsen (Ørn), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer) og Espen Udjus Frorud (Skiptvet).

PS! Finn Hågen Krogh og hans argeste konkurrenter skal først gå verdenscupsprint i Drammen onsdag. Deretter kan de rette fokus mot det som skal skje i Holmenkollen.