Pallplassen glapp

Finn Hågen Krogh manglet det lille ekstra i VM-finalen.

NÆR MEDALJE: Finn Hågen Krogh måtte se unggutten Johannes Høsflot Klæbo ta den siste pallplassen på VM-sprinten.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

Skiløperen fra Tverrelvdalen imponerte voldsomt både i kvart- og semifinalen, og fremsto som kanskje den aller største gullfavoritten foran sprintfinalen i verdensmesterskapet i Lahti. Men det var fem andre svært gode skiløpere som ville ha et ord med i laget, og tre av dem lyktes bedre enn Finn Hågen Krogh da det gjaldt som mest.

Russiske Sergej Ustjugov lå i front nesten hele veien, men på oppløpet var italieneren Federico Pellegrino hakket raskere og sikret en overraskende VM-tittel. Ustjugov kapret andreplass, mens debutant Johannes Høsflot Klæbo klinket til med flott bronsemedalje. Finn Hågen Krogh klarte aldri å tette luka, og endte opp med den sure fjerdeplassen.

– Jeg er ikke direkte misfornøyd med dagen sett under ett, men i mesterskap er det bare medalje som gjelder. Så det er klart at jeg er litt skuffet over det som skjedde i finalen. Det var tungt å gå, men jeg synes det gikk bra i kvart- og semfinalen. Dessverre var det tre løpere som presterte bedre enn meg da medaljene skulle deles ut, sa Finn Hågen Krogh til NRK.

Maiken Caspersen Falla gikk til topps i kvinneklassen. Hun tok gull foran amerikanerne Jessica Diggins og Kikken Randall.