Calle Halfvarsson hadde godt over 40 sekunder å gå på ned til flere av de norske langrennskanonene, men svensken slet tydelig med glipptak og klarte ikke å holde unna på søndagens 15 kilometer i klassisk stil.

Finn Hågen Krogh holdt et bra tempo og hjalp Martin Johnsrud Sundby i jakten på Halfvarsson. I de siste bakkene parkerte Johnsrud Sundby både Halfvarsson, Krogh og de andre forfølgerne, og vant minitouren på Lillehammer. Det var Sundbys første seier for sesongen.

Kometen Johannes Høsflot Klæbo tok en sterk annenplass. Unggutten var i mål 2,3 sekunder bak Sundby. Finske Matti Heikkinen ble nummer tre, mens Emil Iversen tok fjerdeplassen. Finn Hågen Krogh endte på åttendeplass.

Sundby startet jaktstarten 50 sekunder bak Halfvarsson. Etter 7,2 kilometer tok han og en stor forfølgergruppe opp jakten for alvor. Avstanden minsket fort, og med fire kilometer igjen var svensken tatt igjen.

Mot slutten ga Sundby gass og fikk en luke til konkurrentene. På oppløpet ble forspranget redusert, men Røa-løperen hadde god kontroll.

Seieren var Sundbys første i vinter. Han var tydelig preget da han var i mål. Alt tyder på at 32-åringen har trent svært godt til tross for turbulente måneder i kjølvannet av astmasaken.