Damene gjør comeback

Etter 15 år i dvale er Tverrelvdalen IL tilbake med håndballag på damesiden.
sport

Bruk piltastene for å bytte bilde!

– Jeg fikk en slags «nå eller aldri»-følelse, og da var det bare å gi gass. Det er moro å konstatere at jeg ikke var den eneste som hadde lyst til å spille håndball igjen. Vi har faktisk 19 spillere på trening pluss jentene fra J16-laget, så nå er vi klare for comeback. Dette blir spennende, fastslår Audhild Isaksen, som har nok av hatter å holde styr på. Hun er nemlig en del av trenerteamet, samt målvakt på A-laget og leder i håndballgruppa.

– A-laget er babyen min. Jeg har hatt lyst til å gjøre dette lenge, og da jeg begynte å spørre litt rundt fant jeg raskt ut at det var flere av mine gamle lagvenninner som følte det på samme måte. Vi har også fått med noen tidligere BUL-, Alta IF- og Honningsvåg-spillere, sier Isaksen.

Ønsker flere 16-åringer

Det er Olav Nilsen som har hovedansvaret for damelaget, mens Lars Vegard Berg Pettersen trener klubbens J16-lag. I går trente A-laget og 16-åringene sammen i Altahallen.

– Damelaget trener tre ganger i uka, mens J16-laget har to fellesøkter. Alle som vil kan trene med A-laget, så de ivrigste har fått et skikkelig bra tilbud. Dessverre er det litt få jenter på 16-årslaget. Vi holder døra åpen for alle som kan tenke seg å spille håndball sammen med oss. Her er det ingen krav til ferdigheter. Det er bare å ta kontakt med meg eller møte opp på våre treninger. Du vil bli tatt imot med åpne armer, smiler Isaksen.

Hun understreker at det sosiale står i fokus både på dame- og J16-laget.

– Vi er her for å ha det moro. Det er ingen som blir skviset eller oversett, det kan jeg love. Vi satser utelukkende på håndballglede og fysisk aktivitet. Alt annet er uviktig.

Nytt divisjonssystem

Tverrelvdalen IL har slitt med å rekruttere håndballspillere, og i fjor hadde de kun tre lag i seriespill. I år har de doblet antallet. Det gleder den ivrige ildsjelen fra østkanten.

– Det ser ut som ting er i ferd med å snu, men ingenting kommer av seg selv. Vi er fortsatt sårbare. Men det er moro med hundre prosent økning i antall lag, sier Isaksen, som kan se frem til flere spennende lokaloppgjør på damesiden når sesongen kastes i gang. For første gang på mange, mange år stiller både Tverrelvdalen, BUL og Alta IF med damelag. Alt ligger til rette for en særdeles spennende og innholdsrik sesong.

– Etter at seriesystemet ble endret har det kommet flere lag med. Nå er det to 3.-divisjonsavdelinger. Vi skal møte Alta IF, BUL, Tromsø, TSI 1, TSI 2, Bravo 2 og Vadsø Turn. Det blir færre lange reiser, og det fungerer bra for vår del. Vi gleder oss veldig til å komme i gang.