Sliteseier i Dalen

Alta-rekruttene holdt unna i sluttminuttene.

HEKTISK: TIL presset på for utlikning, men Alta 2 holdt unna og sikret tre poeng mandag kveld.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

TIL - Alta 2  1-2:

Mandag kveld var det duket for lokaloppgjør da Tverrelvdalen og Alta 2 møttes til dyst på gressbanen i Dalen. Mye regn før og tidvis under kampen gjorde matta sleip og vanskelig. Men scoringer av Erlend Pedersen og Frank Ailo Tangen sørget for at Alta IFs rekruttlag gikk seirende ut av oppgjøret. Stein Arne Mannsverk scoret for hjemmelaget, og var uhyre nær å sikre ett poeng på overtid. Men Alta 2-forsvaret fikk ryddet unna i siste øyeblikk.

– Det var en veldig jevn kamp som kunne bikket begge veier, men jeg synes vi vant fortjent. Vi burde ha punktert oppgjøret før de fikk den nesten-sjansen på overtid. Det var ingen pen match å se på, men vi visste at det kom til å bli slik. Dette er noe ganske annet enn å spille på en tørr kunstgressbane inne i Finnmarkshallen, sa en smilende Alta 2-assistent Aleksander Solberg rett etter kampslutt.

MATCHVINNER: Frank Ailo Tangen satte inn 2-1-scoringen i andreomgang som sikret seieren mot TIL.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Tøffe dueller var det nok av på den søkkvåte gressmatta, men det var ingen stygg kamp fra noen av lagene. Matchen var akkurat like tett og spennende som et lokaloppgjør skal være.

– Jeg er veldig fornøyd at vi holdt hodet kaldt og dro i land tre poeng. Vi var revansjesugne etter tapet for Dalen i Finnmarkshallen tidligere i år, så det var godt å vinne denne matchen. Nå er vi oppe på en meget sterk tredjeplass. Spillergruppa skal ha masse skryt for det som har blitt prestert så langt i år, forsatte Solberg.

Tverrelvdalens spillende trener Tom Helge Thomassen var naturlig nok ikke like fornøyd.

SKUFFET: Magne Henriksen og de andre TIL-spillerne jobbet knallhardt, men måtte forlate banen uten poeng.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi var ikke noe dårligere enn Alta 2 i denne kampen, men resultatet er typisk for et lag som sliter i motgang. Vi har ikke marginene på vår side for tida, og det hadde vi ikke heller i dag. Jeg synes vi hadde god kontroll da Alta 2 tok ledelsen, og vi kom til noen brukbare muligheter. Det manglet dessverre litt på presisjonen i kontringsspillet, fastslo en skuffet Thomassen.