Leif Anders Bongo (49) og Odd Iver Sara (50) kom i mål etter 300 kilometer på vidda klokken 12.12 lørdag formiddag. Det var 12 minutter for seint til å motta finishertrøya.

– Det betyr ingenting. Ingen i verden kan ta fra oss det vi har gjort. Ingen, sa Bongo (49) og la til med et smil:

– Da vi skjønte at vi ikke klarte tidsfristen stoppet vi for å ta på oss rene klær. Så vi kunne vært litt nærmere tidsfristen, men vi var i hvert fall rene og fine ved målpassering.

A-sportens utsendte observerte laget ved fotballbanen i Tverrelvdalen og langs Mardalsveien.  Da en mil gjensto og det var 20 minutter igjen til fristen gikk ut hadde de bra fart, men hadde insett at tiden var for knapp.

VARM VELKOMST Familie og venner i stort antall hadde stilt opp for å ta imot de to syklistene. Foto: Magne Ek

De passerte Altabru åtte minutter før tiden gikk ut, akkurat litt for seint til å nå tidslimiten.

– At vi klarer å fullføre er en seier for oss. Vi startet sånn smått med sykling med Bingesrittet i august i fjor, og bestemte oss i vinter for at vi ville sykle Offroad Finnmark. Nå har vi klart det, at det var utenfor tidsfristen med noen minutter bryr vi oss ikke om. Jeg er virkelig stolt nå, la Sara (50) til.

– En engel

Allerede etter første etappe, fem mil ut i rittet, fikk de med seg en ekstra lagkamerat. Danske Jens Mathiassens makker måtte bryte og dansken slo følge med Bongo og Sara.

TAKK FOR FØLGET Leif Anders Bongo kunne takke danske Jens Mathiassen for følget gjennom 250 av de 300 kilometerne. Foto: Magne Ek

– Det falt ned en engel. Han har vært helt fantastisk å ha med på laget og han har bidratt mye. Nå snakker han flytende samisk, mens vi har lært oss dansk, sa Sara med et smil etter at han og Bongo hadde takket dansken for følget gjennom de siste 250 kilometerne.

Også danskens lagkamerat takket for at de hadde gitt kompisen mulighet til å oppleve løpet da han selv måtte kaste inn håndkleet.

En stor delegasjon familie og venner hadde stilt opp for å ta imot dem. Og etter at klemmer var delt ut kom beskjeden om at Issan i Kautokeino sponser de to rytterne med 3000 kroner hver.