Kaj Helge Helgesen er ingen «hvemsomhelst» med tanke på idrettsprestasjoner, men å takke ja til å sykle på Team Subaru sammen med fjorårsvinneren gir forventninger. 38-åringen innfridde til de grader.

– Da Daniel ringte og spurte om jeg ville sykle sammen med han ba jeg han om å lete etter en annen, men sa samtidig at om han ikke finner noen skal jeg stille, sa Helgesen til Altaposten før start.

To dager gikk det før burfjordingen igjen var på tråden.

– Nå kan jeg vel innrømme at i løpet av de to dagene ringte jeg ingen andre. Det var Kaj Helge jeg ville ha med og er glad han ville stille. Han er en råtass, sa Boberg Leirbakken (30) etter at seieren var sikret.

– Akkurat nå er jeg veldig sliten, men samtidig veldig glad for at Daniel kontaktet meg, sa en lykkelig og rørt Helgesen som rett etter målgang kunne motta en god klem fra sine barn.

Daniels fjerde

Burfjordingen Boberg Leirbakken vant rittet sammen med Kjetil Johansen i 2010, Stig Misund i 2013 og Daniel Strand i fjor. I 2011 og 2014 endte det med andreplass. Å sammenligne de forskjellige rittene er vanskelig.

– Alle har vært harde og i perioder er man så sliten at man lurer på om man i det hele tatt skal komme til mål. Så det er vanskelig å sette dem opp mot hverandre. Men det var i alle fall veldig vått i år, sa burfjordingen.

Rittleder Jørund Greibrokk mener det trolig ikke finnes syklister i Norge som ville klart å sykle de 300 kilometerne raskere under rådende forhold.

– Vi har rapporter om norgesmestre som må av sykkelen på steder der Boberg Leirbakken leder an uten å være nede med foten. Jeg tror ikke det er et sterkere lag å oppdrive i Norge i dag. De har virkelig imponert, sier Greibrokk.

Dansk seier?

Lederlaget i Offroad 700, de danske brødrene Les og Paw Ager, er ventet i mål omtrent klokken 15.00.

Før det blir det trolig målgang for Lars Ragnar Manengen og Odd Peder Wang-Norderud på Team Skaidi extreme som ser ut til å ta andreplassen i OF-300. Så forventes det at Team Sport 1, Sindre Næss/Flemming Kristiansen, sykler inn til tredjeplass, men østlendingene kan ikke rote mye før de blir truet av Stein Joks og sønnen Henrik Arntzen Joks på Sirma IL/TeamJoks.

Utover ettermiddagen, kvelden og natta vil både medaljevinnere og resten av deltagerne ankomme gågata. Totalt vil trolig det som blir langt over 100 syklister ankomme gågata i løpet av det neste døgnet og si seg strålende fornøyd med å fullføre kraftprøven.