Team Subaru med rytterne Daniel Boberg Leirbakken og Kay Helge Helgesen har tatt initiativet i Offroad Finnmark 300. De startet ut fra Maze klokken 07.13, vel en time etter at de danske brødrene Les og Paw Ager, som leder 700-kilometeren, startet ut på de siste 97 kilometerne.

Dermed høster det spenning til hvilket lag som krysser mållinja først. Boberg Leirbakken og Helgesen har som kjent 40 færre mil i beina.

I TET: De danske brødrene Les og Paw Ager leder 700-kilometeren ut fra Maze. Foto: Espen Suhr, Offroad Finnmark

– GPS-trackeren viser at Boberg Leirbakken og Helgesen har mye større fart og akkurat nå ser det ut som at de er i ferd med å ta igjen danskene mellom Maze og Jotka. Så blir det spennende å se om danskene kan øke farta og slå følge, sa Morten Broks hos arrangøren klokken 09.00 i morges.

Han regnet da med at målgang vil skje rundt klokken 13.00.

– Vi satte først en forventet målgang rundt klokken 12.00, men tror nå at 13.00 er mer sannsynlig. Lederne sykler fort, men det er vanskelige forhold og per nå forventer vi at det første laget krysser mållinja i gågata en gang mellom klokken 13.00 og 14.00, sa Broks og la til at estimatet ikke må tas som god fisk.

– For de som vil overvære målgangen vil vi komme tilbake med nye antagelser når de ankommer Jotka og etter hvert nærmer seg målgang.

Team Skaidi extreme, med rytterne Odd Peder Wang-Norderud og Lars Ragnar Manengen, startet ut fra Maze som andrelag på 300-kilometeren nøyaktig en time etter Boberg Leirbakken/Helgesen.

Mange har brutt

Flere lag på 300-kilometeren har brutt i løpet av natta, men enkelte sykler videre uten partneren de startet rittet sammen med.

JAKTER FINISHERTRØYA Sirin Strand sykler videre sammen med Bente Røkenes etter at begge opplevde at lagvenninnen måtte bryte. Foto: Jon Vidar Bull, Offroad Finnmark

Blant disse er altajenta Siren Strand som opplevde at lagvenninnen Tana-jenta Martine Joks måtte kastet inn håndkleet. Team SmartDoks Turid Emaus Karlstrøm har også gitt seg og lagvenninnen Bente Røkenes sykler videre sammen med Strand.

Geir Lien og Sten-Are Harjo, som måtte bryte 700-kilometeren da Lien ble syk, startet 300-kilometeren i går. De var lenge nærmest lederduoen, men det holdt ikke denne gangen heller og de valgte å bryte i natt.

Også mix-laget Linda Treseng og Jørn Kandola forsøkte seg på 300-kilometeren etter å ha brutt den lengste distansen grunnet tekniske problemer, men også de har kastet inn håndkleet for andre gang denne uka.