Totalt ni ryttere fordelt på fire lag satte full fart på sine respektive terrengsykler i formiddag. Ett av lagene er fra Australia, mens én estlandsk utøver sykler sammen med to norske ryttere i Team Velo City Specialized Oslo. En av de to norske er Lene Halvari - opprinnelig fra Alta - men nå bosatt i Haslum.

Godt forberedt

Den andre Alta-jenta som deltar i årets utgave av of700 mix er Anita Alice Jensen, som sykler sammen med Tom-Viggo Vårdal i Team Spirit. Jensen har tidligere gjennomført Offroad Finnmark 300. 43-åringen er nå klar for den ultimate utfordringen på sykkelsetet.

– Jeg føler meg veldig klar for dette. Tidligere har jeg slitt litt med skader, noe som i fjor gjorde at jeg måtte bryte Offroad Finnmark 300. Nå har jeg fått trent godt og ønsker utfordringen velkommen, sa en startklar Anita Alice Jensen til A-sporten rett før rittsjef Jørund Greibrokk sendte deltakerne av gårde.

KLARE: Tom-Viggo Vårdal ønsket makker Anita Alice Jensen lykke til rett før start. Foto: Karl Eirik Steffensen

Hun er ikke redd for å gå tom for krefter. Det er den mentale biten som trolig vil skape mest problemer for deltakerne som ikke er ventet i mål før på fredag.

– Fysisk sett bør det gå bra. Jeg har gjennomført of300 tidligere uten problemer, så det er ikke selve lengden på løpet som bekymrer meg. Men det å være på sykkelen så lenge uten skikkelig søvn og hvile vil garantert bli en mental utfordring. Det blir viktig å tenke positivt og håndtere det som skjer på en rasjonell og fornuftig måte.

Hun gleder seg til å tilbringe drøyt tre døgn på vidda.

– Jeg elsker naturen i Finnmark. Den får jeg aldri nok av, understreket Jensen få sekunder før rytterne dro fra sentrum.

Vått og kaldt

Rittleder Jørund Greibrokk var som vanlig i fyr og flamme da starten for mixklassen gikk i formiddag. Men han legger ikke skjul på at årets utgave av Offroad Finnmark kan bli en av de absolutt tøffeste i rittets historie, og er forberedt på at lag og utøvere kan få problemer.

KLARE: Rolf Hojmark, Lena Halvari og Monika Silvia Valm smilte bredt før start. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det regner heldigvis ikke akkurat nå. Men det er kaldt i lufta og vått i bakken, noe som vil gjøre årets løp ekstremt vanskelig. Det blir ikke lett å holde hele kroppen varm under slike forhold. Mye vann og gjørme vil senke hastigheten, og det tærer på både fysisk og psykisk, fastslo Greibrokk etter at rytterne hadde forlatt startområdet.

– Samtidig er jeg ikke veldig bekymret, for dette er utøvere som søker ekstreme utfordringer. Og det kommer de til å få i år. Det vil bli en tøff, men forhåpentligvis veldig givende tur.

Herrelagene i of700 starter ut fra Alta sentrum klokken 18.00 i kveld.