Fem ansatte i Norway Royal Salmon (NRS) satte fart på pedalene da startskuddet for on244 gikk sist lørdag. Den 244 kilometer lange distansen fra Karasjok til Alta er den nestlengste i rittet. Bare on444, som både starter og avsluttes i Nordlysbyen, er tøffere. Fire av NRS-syklistene fullførte, deriblant bedriftens daglig leder i Finnmark, Per Magne Bølgen.

– Det var en veldig flott opplevelse som helt klart ga mersmak. Personlig fikk jeg det veldig tøft i Repparfjorddalen, men teamet støttet meg på eksemplarisk vis og vi klarte å fullføre på en meget god måte. Det var kjempeartig, kommenterer han.

Side om side?

Bølgen & co har ikke bestemt seg for om de skal stille til start også neste år.

– Vi har akkurat fått melkesyra ut av beina, så det er litt tidlig å ta en avgjørelse. Men det slett er ikke usannsynlig. Å gjøre noe slikt er både sosialt og morsomt, fastslår NRS-sjefen i Finnmark.

SOLID DEBUT: Her sykler et smilende NRS-team mot mål etter 244 kilometer på sykkelsetet. Foto: Karl Eirik Steffensen

Dersom de bestemmer seg for å stå på startstreken i 2017, kan det bli side om side med en annen stor oppdrettsaktør i fylket. Grieg Seafood vurderer nemlig sterkt å melde på lag neste år.

– Konkurranseinstinktet vårt ble helt klart utfordret da NRS stilte til start. Vi har snakket en del om det, og det er ingen hemmelighet at vi har flere godt trente ansatte som har lyst til å gjøre det samme. Nå er det ferietid her hos oss, men så snart folk er tilbake skal vi diskutere dette nærmere. Vi får se hva vi lander på, sier Roger Pedersen i Grieg.

– Vi har pratet og tullet litt om akkurat dette. Vi konkurrer i det meste, men det er hele tiden en vennskapelig tone mellom oss. Kanskje kan vi trene litt sammen med Grieg hvis begge stiller lag neste år. Det hadde jo vært moro, sier Per Magne Bølgen.

Knytter tettere bånd

Roger Pedersen ser mange fordeler ved å stille til start i en slik konkurranse.

– Selve konkurransen er ikke det viktigste. Det som betyr noe er hvordan arbeidmiljøet kan endres i en positiv retning dersom man setter seg mål om å fullføre en happening som for eksempel Onroad Finnmark. For noen år siden var vi 20 stykker i bedriften som deltok i Midnight Sun Marathon i Tromsø, og det var en fantastisk artig tur. Vi trente mye sammen i forkant av arrangementet og skapte nære bånd mellom de ansatte. Treningen ble et lim som holdt hele organisasjonen tettere knyttet sammen. Ingenting hadde vært artigere enn å lykkes med et liknende prosjekt det neste året, smiler Pedersen.

Konserndirektør for oppdrett i NRS, John Gunnar Grindskar, var en av de fire som fullførte for NRS-teamet sist lørdag. Kanskje kommer det flere nordover hvis det blir lag også neste år.

– Vi har mange ivrige mosjonister i vår organisasjon lenger sør i landet. Det hadde vært gøy hvis flere tok utfordringen, men det er ikke noe vi har snakket om. Det er lenge igjen til neste ritt, avslutter Per Magne Bølgen.